Kristallnacht 2019

La Nit dels Vidres Trencats

Cada any, en memòria de la matinada del 9 al 10 de novembre de 1938, en què el règim nazi va començar una onada de terror contra els jueus, l’Ajuntament de Barcelona organitza un acte de record per combatre el feixisme i l’antisemitisme.

Dijous 7 de novembre de 2019 a les 18 hores, el Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona acull l’acte institucional amb motiu de la commemoració del 81è aniversari de la Kristallnacht (La Nit dels Vidres Trencats) i del Dia Internacional contra l’Antisemitisme.

Durant dos dies van morir 90 jueus i 30.000 van ser detinguts i enviats a camps de concentració. Aquella matinada van ser destrossats més de 7.000 negocis i comerços jueus, i els carrers van quedar plens de vidres i sang. Per aquest motiu es va batejar l’efemèride Kristallnacht, que en alemany vol dir ‘Nit dels Vidres’ o ‘Nit dels Vidres Trencats’.

L’acte commemoratiu comptarà amb la conferència “La Nit dels Vidres Trencats des de Catalunya”, a càrrec de Joan Pérez Ventayol, Doctor en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, hi haurà la música en directe del grup Lofoten Cello Duo, amb les seves versions de Jewish Prayer, El Malé Rajamim i Remembrances. També es farà un minut de silenci per les víctimes de la Kristallnacht i la cloenda serà a càrrec de Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona a través de la Regidoria de Memòria Democràtica i conjuntament amb les Comunitats Jueves de Barcelona.

Data:
07/11/2019
Kristallnacht 2019

Comparteix aquest contingut