Quaranta anys d’ajuntaments democràtics

Un cicle d’activitats celebra el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques, que van tenir lloc el 3 d’abril de 1979. Es recupera així la memòria d’uns anys decisius de mobilitzacions veïnals i laborals, així com de reivindicacions polítiques, socials i culturals que van ser clau per contribuir a la transició d’un règim dictatorial a un de democràtic i sense els quals no es podria entendre la Barcelona d’avui en dia.

El programa inclou cinc exposicions —dues de ciutat i tres enfocades a la realitat del moment a Gràcia, Sants-Montjuïc i Nou Barris—, amb fotografies, cartells i manuscrits de l’època conservats a l’Arxiu Municipal de Barcelona, a més de conferències, jornades i espais de participació i reflexió.

El cicle va començar amb una conferència al Saló de Cent, el 13 de març a les 18.30 hores, a càrrec del geògraf Oriol Nel·lo, i s’estendrà amb diferents activitats fins al febrer del 2020.

El programa d’activitats l’han organitzat el Comissionat de Programes de Memòria, l’Arxiu Municipal de Barcelona i l’Institut dels Passats Presents, en col·laboració amb l’Associació Consell de Cent i la Fundació Carles Pi i Sunyer.

Data:
13/03/2019
Quaranta anys d’ajuntaments democràtics

Comparteix aquest contingut