Data: 22/05/2017 - 22/05/2017

Lloc: Bar Guixot del Raval (Riereta, 8)

El Bar Guixot del Raval recorda l’activitat que havia ocupat el mateix local ara fa 40 anys: laSal, bar-biblioteca feminista i edicions de les dones.

El 6 de juliol de 1977 va obrir laSal, bar-biblioteca feminista, al carrer de la Riereta, 8 del Raval, i a l’abril de 1978 va néixer laSal, edicions de les dones. Dues iniciatives feministes que tenien per objectiu cobrir “la necessitat imperiosa que tenim les dones de disposar d’un espai, d’una informació, d’una possibilitat d’expressió i d’una plataforma d’acció” per envair el carrer i l’esfera pública.

Pintat de violeta, amb les llums cobertes d’encaix blanc, i on se servien alguns senzills menjars casolans, laSal va néixer per ser un lloc de trobada, de discussió i d’intercanvis d’informacions, així com un espai on trobar formació i assessorament jurídic.

Va ser un dels primers exemples d’autogestió feminista que es va caracteritzar per ser una experiència híbrida a mig camí entre el bar, el centre cultural i l’espai de reflexió. Un lloc que va acollir les diferents posicions del feminisme, representant una experiència fonamental per a l’evolució del moviment feminista català i nacional a l’Espanya postfranquista dels setanta.

laSal

Comparteix aquest contingut