Actualitzat el Registre de fons i col·leccions de l’Ajuntament de Barcelona

12 de juliol de 2021

Arxiu Municipal de la Ciutat de Barcelona

Registre de fons. Publiquem una actualització del Registre de fons i col·leccions que es custodien als diversos centres d'arxiu de l'Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d’un total de 595 fons i col·leccions de procedència i naturalesa diversa estructurats seguint el Quadre d’Organització de Fons de l’Ajuntament de Barcelona, tot atenent criteris de caràcter jurídic i administratiu. Es divideixen en: Fons municipal, Fons Institucionals, Fons Privats i Col·leccions. Pel que fa als Fons Privats, se subdivideixen en familiars, personals, d’empreses i cooperatives, i d’entitats.

D’aquesta versió actualitzada que publiquem ara (diponible en format pdf, xlsx i csv), destaquen alguns fons donats d’alta els últims mesos, com per exemple la Col·lecció de fotografies de la Zona Franca de l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc, la Col·lecció Arxiu Històric i Centre de Documentació de la Mina i el Camp de la Bota, i el Fons de la Cooperativa Antiga del Camp de l’Arpa, entre altres.

Actualment es treballa en el tractament arxivístic i de conservació dels nous fons per tal de posar-los a disposició de la ciutadania.

Recordem que una part dels fons que custodien els centres d’arxiu estan a disposició dels usuaris i usuàries a través del Catàleg en línia

Comparteix aquest contingut