Arquitectura, interiors i identitat social. La classe treballadora i la ciutat

16 de juny de 2020

Memòria democràtica

Memòria. La primera sessió, la classe treballadora i la ciutat, tindrà lloc dijous 18 de juny a partir de les 15.30h, en format seminari web.

El MUHBA impulsa un cicle de quatre jornades-taller sobre Arquitectura, interiors i identitat social, coordinades per Paolo Sustesic de l’escola Elisava. La primera sessió, la classe treballadora i la ciutat, tindrà lloc dijous 18 de juny a partir de les 15.30h, en format seminari web.

El MUHBA impulsa un cicle de quatre jornades-taller sobre Arquitectura, interiors i identitat social, coordinades per Paolo Sustesic de l’escola Elisava. El cicle s’apropa a l’interior dels habitatges de les classes treballadores com a lloc on es projecten les mirades de la indústria, la societat, la política, l’arquitectura, el disseny, el gust i la cultura, i converteix l’interior domèstic en un camp de recerca molt interessant per detectar tendències, canvis i contradiccions.

En el període estudiat al llarg de les quatre sessions, l’habitatge passa de ser considerat com a una despesa inevitable del cost de la mà d’obra a ser vist com l’espai per a una vida digna, en línia amb la reivindicació d’habitatge públic i cooperatiu en el marc de l’estat del benestar i a ser considerat, alhora, una font de negoci i especulació immobiliària.

Els temes tractats a cadascuna de les sessions seran: “La classe treballadora i la ciutat”, “Teoria i pràctica de l’Existenzminimum”, “L’estat del benestar i l’habitatge social” i “El Bon Pastor, el barri i el museu”

La primera de les sessions, “La classe treballadora i la ciutat”, se celebra dijous 18 de juny a la tarda en format seminari web, i proposa situar l’habitatge obrer en el nou context generat per la societat industrial, que converteix els grans centres productius com Barcelona en destinacions d’intensos fluxos d’immigració d’una població d’origen generalment rural o procedent de centres més petits que es converteix en població obrera i s’emmotlla a la gran ciutat.

Aquesta primera sessió comptarà amb la participació de Paolo Sustersic, responsable del cicle; Joan Roca, director del MUHBA; Martí Marín i Corbera, UAB; Amador Ferrer, URL; Manel Guàrdia, UPC i Miquel Àngel Lozano, Pla de Barris.

Podeu consultar el programa detallat d’aquesta primera sessió en aquest enllaç.

Les xerrades tindran lloc en aquest link de Zoom.

 

More info

Comparteix aquest contingut