Barcelona homenatja els immolats per la Llibertat de Catalunya

19 d'octubre de 2020

Memòria democràtica

Memòria. L’acte s'ha celebrat aquest diumenge 18 d'octubre al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc.​

La data de l'homenatge sempre coincideix amb el festiu d'octubre més proper a la data d'afusellament del president Lluís Companys (15 d’octubre de 1940).

Com cada any, l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i el Memorial Democràtic han organitzat, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, un acte d’homenatge als immolats pel règim franquista i als que van ser empresonats i represaliats a causa del seu compromís amb la lluita per les llibertats.

Durant l’acte, que va tenir lloc diumenge 18 d’octubre, es va fer un minut de silenci i ofrenes florals. La data de l’homenatge coincideix sempre amb el festiu d’octubre més proper a l’afusellament del president Lluís Companys (15 d’octubre de 1940).

L’acte d’homenatge va comptar amb l’assistència del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella; i el president de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Pere Fortuny.

El Fossar de la Pedrera

El Fossar de la Pedrera és un dels espais memorials més importants de Catalunya. La fossa comuna més gran del país va ser dignificada el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a iniciativa de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. Una senyalització del Memorial Democràtic explica cadascun dels espais que conformen aquest gran espai memorial dissenyat per l’arquitecta Beth Galí.

Comparteix aquest contingut