Concert ‘Música i política’

15 d'octubre de 2021

Maite Safont Palau

El 21 d'octubre l'Aula Capella de la Universitat de Barcelona acull un concert que recorda les grans revoltes del segle XX.

Música i política és un concert recordatori de les grans revoltes de la història del segle XX: la Revolució Russa , la Shoah, el moviment pels drets civils als EUA i la Primavera de Praga.
Les diverses obres d’aquest programa es completen amb una composició, Stolpersteine, especialment composta per a l’ocasió per Amaury du Closel sobre el tema de les pedres de record de l’Holocaust.

Les composicions del programa van ser denunciades en el seu moment pel nazisme o per l’estalinisme, que les consideraven “degenerades”. Estan relacionades amb el cabaret i el jazz, que caracteritzen els grans gèneres musicals estètics del període d’entreguerres. El programa també inclou compositors que han criticat els abusos dels drets humans en les seves obres durant la Guerra Freda, així com en la societat nord-americana de l’apartheid, com ara O King, de l’italià Luciano Berio.

Una tercera part d’aquest concert està constituïda per la investigació sobre l’eliminació dels compositors jueus pel nazisme i sobre la memòria de la deportació i la Shoah.

Més informació, en aquest enllaç.

Comparteix aquest contingut