Homenatge als 1.700 republicans executats a Barcelona durant el franquisme

14 d'octubre de 2021

Maite Safont Palau

Té lloc diumenge 17 d'octubre a la tomba de Lluís Companys

El Memorial Democràtic i l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya organitzen diumenge 17 d’octubre un acte en record i homenatge als més de 1.700 republicans executats a Barcelona per raons polítiques i ideològiques al llarg de la dictadura franquista. L’acte començarà a les 12 h del migdia al Fossar de la Pedrera (cementiri de Montjuïc), i, com cada any, es fa el diumenge més proper a la data que es va executar Lluís Companys, afusellat el 15 d’octubre de 1940.

La presentació i benvinguda anirà a càrrec de Marc Fortuny, i tot seguit es farà un minut de silenci. La coral Lutiana interpretarà El cant dels ocells, que donarà pas a la intervenció de Pere Fortuny, president de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. La coral cantarà de nou, en aquest cas amb una versió de L’Emigrant o de Muntanyes del Canigó.

A les 12.30 h hi haurà les intervencions de les autoritats. Per part de l’Ajuntament de Barcelona parlarà Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica, i per part de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, consellera de Justícia.

Després de la interpretació d’Els segadors, himne nacional de Catalunya, es farà l’ofrena floral al monument en memòria dels Immolats per la Llibertat de Catalunya, i tot seguit la comitiva es traslladarà a la tomba de Lluís Companys, on també tindrà lloc una ofrena floral. A les 13 h es posarà punt i final a l’acte d’homenatge.

Comparteix aquest contingut