Inauguració de la reforma de l’espai patrimonial i de la museografia de MUHBA Santa Caterina

23 de març de 2023

Districte Ciutat Vella

L'acte de presentació del nou projecte museogràfic tindrà lloc el dilluns 27 de març, a les 11.30 h, a la plaça de Joan Capri.

L'acte de presentació del nou projecte museogràfic tindrà lloc el dilluns 27 de març, a les 11.30 h, a la plaça de Joan Capri.

A la part posterior del Mercat de Santa Caterina, amb façana a la plaça de Joan Capri, hi ha un espai arqueològic gestionat pel MUHBA on es poden veure algunes restes estructurals de l’antic convent de Santa Caterina.

La instal·lació havia quedat desfasada i s’havia deteriorat amb el pas dels anys. A més,  mantenia un perfil tècnic d’interpretació arqueològica que, malgrat els esforços pedagògics dels autors, resultava difícilment comprensible per a les persones que no tenien una certa experiència prèvia en interpretació arqueològica.

Ara, el MUHBA ha instal·lat un nou projecte museogràfic que en lloc de mostrar la mera superposició d’estructures, les ressalta per explicar en clau d’història urbana de Barcelona el vincle directe que existeix entre elles i el naixement i desenvolupament del mercat municipal contemporani que continua funcionant, i que ha esdevingut ja una estructura patrimonial tan rellevant com les mateixes restes arqueològiques que preserva el seu subsòl.

La reforma ha estat possible pel finançament del Districte de Ciutat Vella i la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats i els i les paradistes del Mercat de Santa Caterina.

 

Comparteix aquest contingut