Medalles d’Or al mèrit cívic a les amicals de Ravensbrück i de Mauthausen

29 d'abril de 2020

Redacció

Memòria democràtica. Enguany es commemora el 75è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazis.

El Ple del Consell Municipal ha atorgat per unanimitat la Medalla d’Or al mèrit cívic a l’Amical de Ravensbrück i a l’Amical de Mauthausen i Altres Camps i de Totes les Víctimes del Nazisme d’Espanya, en reconeixement de la seva tasca i com a homenatge a totes les persones deportades a camps nazis, entre les quals hi havia gairebé set-cents barcelonins i barcelonines.

La Medalla d’Or a l’Amical de Ravensbrück reconeix la tasca que l’entitat fa des de l’any 2005 per mantenir la memòria de les dones deportades als camps de concentració i de totes les víctimes del feixisme i en favor dels valors democràtics i dels drets humans.

La distinció a l’Amical de Mauthausen valora la tasca de l’entitat per preservar, divulgar i dignificar la memòria de les persones deportades i la seva defensa de la llibertat i dels drets humans.

Al Ple també s’ha llegit una declaració institucional en què l’Ajuntament de Barcelona s’adhereix a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més i es compromet amb les tasques de sensibilització, divulgació i prevenció del feixisme i amb la recerca històrica dels deportats i deportades de la ciutat. També anuncia la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Amical de Mauthausen i Altres Camps per a l’impuls i el desenvolupament de les activitats de la xarxa Mai Més i del projecte Mauthausen-Buchenwald.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el programa d’activitats per commemorar el 75è aniversari de l’alliberament dels camps nazis que la Regidoria de Memòria Democràtica ha preparat per a aquest any, tot i que de moment algunes activitats no es podran dur a terme a causa de la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Comparteix aquest contingut