Ofrena floral al monument de Ferrer i Guàrdia en el 112è aniversari del seu afusellament

8 d'octubre de 2021

Maite Safont Palau

Es farà el 13 d'octubre a les 11 h i hi assistiran l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa.

Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, 1859 – Barcelona, 1909) va ser pedagog i lliurepensador, creador de l’Escola Moderna. El 13 d’octubre farà 112 anys que va ser afusellat a Montjuïc condemnat, sense proves, per un tribunal militar com a principal instigador de la Setmana Tràgica. Amb motiu de l’aniversari de la seva mort, i també dels 120 anys de la posada en funcionament del seu projecte educatiu, dimecres 13 d’octubre es farà una ofrena floral a les 11 h davant del monument que el recorda, situat a l’Avinguda de l’Estadi, 31-33, a la muntanya de Montjuïc.

L’acte comptarà amb la participació d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i de Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica. Conduïda per Hungría Panadero, coordinadora de la Fundació Ferrer i Guàrdia, l’ofrena s’iniciarà amb un discurs de benvinguda del president de la Fundació, Joan-Francesc Pont, i hi intervindrà Nazanín Armanian, escriptora i activista. Armanian és investigadora en geopolítica d’Orient Mitjà i el món islàmic i autora dels llibres El Islam sin velo, Irán. La revolución constante i Los kurdos. Kurdistán: el país inexistente, entre d’altres. Defensora dels drets de les dones al món àrab-musulmà, porta alertant des de fa anys sobre l’augment del fonamentalisme religiós. És una persona que reivindica la importància d’educar en la laïcitat a les noves generacions per tal de preservar la llibertat de consciència.

En cas de voler-hi assistir, és obligatòria la inscripció prèvia.

Més informació.

Comparteix aquest contingut