Deconstruir el Franquisme. Símbols de la Dictadura a Barcelona

Instal·lació itinerant

L’antiga presó la Model de Barcelona acull l’exposició "Deconstruir el Franquisme. Símbols de la Dictadura a Barcelona", promoguda pel Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona i l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM).

Els materials exposats inclouen peces originals i documentació gràfica sobre la simbologia de la dictadura, destacats a través de l’ús escenogràfic més de 160 plaques d'habitatges retirades recentment per l'Ajuntament de Barcelona. Una cartografia interactiva permet conèixer la localització de gran part d'aquestes plaques, així com de diversos espais de repressió i control, monuments i nomenclàtor del franquisme.

L’objectiu d’aquesta exposició és interpretar la repressió simbòlica de la dictadura franquista sense caure en ambigüitats sobre la seva iconografia feixista.

La instal·lació estarà oberta al públic a partir del divendres 15 de març i es podrà visitar els divendres de 15 h a 18 h i els dissabtes de 10 h a 18 h, fins al 15 de juny de 2019.

Data d'inauguració:
12/03/2019
Districte:
L'Eixample
Deconstruir el Franquisme. Símbols de la Dictadura a Barcelona

Comparteix aquest contingut