Data: 13/04/2021 - 18/04/2021

Lloc: Diversos espais

Primavera Republicana

La revolució pública

Fa 90 anys, el 14 d’abril de 1931, es va proclamar la Segona República. És un dels referents històrics de la nostra democràcia actual. Conceptes com l’educació i la sanitat públiques, l’esport i la cultura popular, el feminisme, el dret a l’habitatge o el sufragi universal són fills d’aquell temps. Conceptes que avui són plenament vigents.

Valors que la ciutat de Barcelona té ben presents, avui més que mai. Això explica el lema d’enguany, “La revolució pública”, perquè de vegades les grans revolucions es troben en el que és més quotidià, més pròxim. Perquè afecten a tothom, vingui d’on vingui, treballi on treballi, pensi com pensi.

Una celebració que aquest 2021 hem adaptat a les condicions actuals imposades per la pandèmia, però que viurem amb més ganes que mai i sobretot a l’espai públic, a l’espai de tothom. Carrers i places com a símbols de llibertat i de fraternitat, d’autèntica revolució cultural i social, on artistes, escoles de música, entitats, taules de memòria i, en definitiva, veïns i veïnes s’uniran per celebrar i reivindicar.

La Primavera Republicana 2021 —impulsada per l’Ajuntament de Barcelona des del 2016— posa en relleu els elements de canvi i dona protagonisme al carrer, als espais de memòria i, sobretot, a les fites que es van aconseguir impulsant polítiques públiques fonamentades en la igualtat i en la justícia social.

Homenatgem el republicanisme en la seva expressió més àmplia, entenent que la Segona República no sorgeix el 1931 del no-res, sinó que té un passat, uns fets i uns protagonistes que també cal recuperar posant aquesta tradició en relació amb els valors i els reptes que encarem com a societat, plural, oberta i democràtica.

Benvinguts i benvingudes a la revolució pública.

En compliment de les recomanacions sanitàries i amb la voluntat de garantir una celebració segura dels espectacles i les activitats, l’aforament és limitat i exclusivament amb reserva prèvia.

PROTOCOL D’ACTUACIÓ DAVANT LA COVID-19

ESPAIS DE MEMÒRIA REPUBLICANA. REVOLUCIÓ PÚBLICA

Durant la Primavera Republicana 2021 posem en relleu diversos espais de memòria republicana a la ciutat de Barcelona. Amb la voluntat de recordar l’origen de les conquestes ciutadanes que van tenir lloc durant la Segona República i de reflexionar sobre les connexions entre el passat i el present, hem identificat alguns dels espais més significatius de les polítiques modernitzadores que van transformar la societat. Una selecció d’espais descentralitzada que representa els deu districtes de la ciutat, que es convertiran en escenari disseminat de la celebració dels 90 anys de la Segona República.

Més informació

Activitats Relacionades

Activitat a la web

Mapatge commemoratiu: Espurnes de la ciutat

A partir del 14 d’abril

Plaça Comercial. El Born

Revolució de nassos

Dissabte, 17 d’abril - 18.00 h

Plaça Comercial. El Born

Concert: “Per més que feu, no passareu”

Dissabte, 17 d’abril - 20.00 h

Plaça de la República. Nou Barris

Lectura del manifest, parlaments i ofrena floral

Diumenge, 18 d’abril - 12.30 h

Altres Activitats

Mapa d'activitats

Coneix les localitzacions de les activitats de la Primavera Republicana i participa dels valors del republicanisme del segle XXI!

Comparteix aquest contingut