ACTIVITATS A L'AULA
DIVENDRES 10 de maig
12:00-13:00 h Showcooking d’alta gastronomia amb Paco Pérez
'Tornar a cuinar'
Paco Pérez és el xef català amb més estrelles Michelin, 5 en total, comptant les del restaurant Miramar (2 estrelles des de l'any 2010), l’Enoteca situat a l'Hotel Arts de Barcelona (2 estrelles) i la del restaurant Cinco de l’Hotel Das Stue a Berlín. Pérez és reconegut internacionalment per la seva capacitat d'innovació i la seva passió per la cuina mediterrània. Amb una dedicació meticulosa als detalls i una creativitat excepcional, cada plat elaborat per Pérez és una obra d'art culinària que captiva els paladars més exigents.
13:15-14:00 h Tast guiat de cerveses Estrella Damm
Tast guiat d’algunes de les cerveses Damm, durant el qual s’aprèn a degustar la cervesa, a conèixer les principals diferències entre estils i a apreciar les característiques organolèptiques de cada una d’elles
Impartit per: Yan Maia Auad, Beer Sommelier
14:15-15:00 h Masterclass i degustació de Bitter Cinzano
Masterclass i degustació de Bitter Cinzano (història, informació del producte, moment de consum, target...)
Impartit per: Esteban Porcedda, Brand Ambassador de Campari
15:30-16:15 h Showcooking 'Fem pasta vegana amb espècies'
Amb Davide Spada, Pastaio i fundador de pasta Spada. Amb la col·laboració d'SMEG.
Submergeix-te en el món de la pasta fresca vegana amb espècies al nostre emocionant showcooking. De la mà del mestre pastaio Davide Spada, fundador de Pasta Spada, descobriràs els secrets per crear una autèntica obra mestra italiana, saludable i deliciosament saborosa.
17:00-18:00 h Showcooking d’alta gastronomia amb Jordi Esteve
'Com fer de la croqueta un producte gourmet'
Jordi Esteve és el xef que comanda dels fogons del Nectari. Va estudiar a la reconeguda escola de cuina i pastisseria Hofmann de Barcelona i ha treballat en algunes de les cuines més importants del país, com per exemple, la del Restaurant de Martín Berasategui, a Sant Sebastià o en el restaurant El Girasol, a Moraira (Alacant), amb dues Estrelles Michelin. També en cuines internacionals com la del restaurant l’Ambroisie a París, amb tres Estrelles Michelin.
La combinació entre innovació i tradició és un dels millors secrets del restaurant. Però sobretot, la base d’una cuina basada en la selecció de productes frescos de la millor qualitat, d’origen local i de temporada.
18.30-19:15 h “Escabetx: el peix marinat amb més història” per Anna Bozzano
Vine a descobrir el peix en escabetx, un plat tradicional de la gastronomia local! Però aquesta preparació és realment una aportació espanyola a la cuina mediterrània? Qui i quan es va introduir el vinagre com a mètode conservant? I com ha evolucionat per a perdurar fins avui com una opció culinària que combina perfectament amb les necessitats nutricionals de la cuina contemporània? Vine a gaudir d'aquesta experiència carregada d'història i sabor.
Impartit per: Anna Bozzano, Fundadora i Directora de El Peix al Plat
Moderadora del divendres: Carme Gasull
Periodista i comunicadora, especialitzada en alimentació i gastronomia. Escriu i parla sobre el tema a diversos mitjans de comunicació, dinamitza esdeveniments a jornades, fires i congressos del sector i és autora de diversos llibres, entre ells la col·lecció de guies de compra i receptaris ‘Temps de Mercats’, editats per l’Ajuntament de Barcelona, l’IMMB i la FEMM
DISSABTE 11 de maig
12:00-13:00 h Showcooking d’alta gastronomia amb Lena María Grané i Ricky Smith
'Donar 'BaLó' al producte'
Són els xefs i propietaris del restaurant BaLó: Ba de Barcelona i Lo de Londres. Lena es va formar a la ciutat de Barcelona on va tenir l'oportunitat de treballar en cuines de nivell i descobrir la seva veritable passió, el món de la gastronomia. Motivada per créixer i emprendre nous reptes, va decidir traslladar-se a Londres on va començar el tàndem amb Ricky Smith, que després de treballar diversos anys a restaurants de Londres, va prendre la decisió de viatjar a Espanya i desenvolupar els seus coneixements treballant en alguns dels restaurants més prestigiosos de Barcelona.
Ambdós han aconseguit fer realitat el seu somni obrint el seu propi restaurant, referenciat a la Guia Michelin.
13:45-14:30 h Taller infantil d’hamburgueses
El taller està adreçat a nens i nenes a partir de 5 anys
Vine i fes la teva pròpia hamburguesa! Iniciem el taller parlant sobre la carn, el benestar animal i el producte de proximitat, la importància per a la salut d’una dieta sana i equilibrada on la carn té el seu paper, i fomentant la Dieta Mediterrània: som el que mengem!
Posteriorment, es realitza la part pràctica, on a partir de l’exemple mostrat per la formadora, els nens i nenes inicien la creació de les hamburgueses (formes, sabors, mides...). Cada participant s’endurà la seva hamburguesa -i de regal un panet- i la podran cuinar a les barbacoes. Bon profit!
Impartit per: Yolanda Casternado. Organitza: Gremi de Carnissers de Barcelona.
16:00-17:00 h Maria Nicolau presenta el seu nou llibre Cremo!
Maria Nicolau és cuinera d’ofici i per vocació. Ha treballat més de vint anys en una pila de restaurants de Catalunya, Espanya i França, i ara viu, cuina i escriu en un poble de tres-cents habitants en plena natura a Osona. Ha escrit Cuina! O barbàrie (2022). És col·laboradora habitual d’El matí de Catalunya Ràdio, del Tot es mou a TV3 i del diari El País. Ha estrenat Cuina salvatge a la plataforma de continguts digitals 3Cat i sempre la podreu trobar fent soroll a les xarxes socials.
17:45-18:30 h Aprèn què són els Ferments i com fer una deliciosa kombutxa
Aprèn que són els ferments, les seves utilitats i com fer-ne a casa de forma segura. Si vols ampliar la teva dieta, no ho dubtis, apunta’t ara i emportat a casa un SCOBY!
Impartit per: Cristina Montes i Carla Delgado de Gotic Ferments. Organitza: Espai Consum Responsable.
18:45-19:15 h Cuina de Mercat by SMEG
Amb Jordi Àvila
Uneix-te a nosaltres per a una experiència culinària única en el nostre showcooking de cuina de mercat! Descobreix els secrets de la cuina fresca i vibrant mentre Jordi Àvila, assessor gastronòmic i xef de Smeg, et guia a través de la preparació de plats típics utilitzant ingredients frescos i de temporada adquirits directament al mercat.
19:45-20:30 h Masterclass de combinats Royal Bliss
Aprendrem a fer dos combinats: Crazy Love i Moscow Mule.
Impartit per: Anna Faci, Brand Ambassador de Royal Bliss
Moderadora del dissabte: Mónica Ramírez
Mónica Ramírez és periodista especialitzada en gastronomia des de fa més de 20 anys. Ha dirigit publicacions com Vinos y Restaurantes o 7Caníbales, dona classes, ha format part de jurats de concursos, participat en els textos de l'exposició del Celler de Can Roca al Palau Robert i ha col·laborat amb diferents mitjans en premsa escrita, digital i ràdio.
Actualment, escriu a revistes com Cuina i Foodie Culture; col·labora amb editorials a la redacció de llibres i presenta esdeveniments
ACTIVITATS A L'ESCENARI
DIVENDRES 10 de maig
14:00-16:30 h DJ DIEGOARMANDO
16:30-18:30 h DJ LADY AVOCADO
19:00-20:30 h Concert 'Eva Fort'
Eva Fort és una cantautora de Barcelona amb influències del folk anglès, de l’indie i del pop. Inicia el seu projecte en solitari el 2017 presentant-lo en cercles de la cançó d’autor. Lletres personals i honestes, temàtiques actuals i melodies marcades per les influències dels clàssics del pop-rock del segle XX són els elements que caracteritzen el seu so.
21:00-22:00 h DJ GUILLE DE JUAN
DISSABTE 11 de maig
13:00-14:00 h Brigitta Lamoure
Serà l’encarregada d’animar la clientela dels Encants i els assistents a la fira interactuant, xerrant i sortejant vals de compra.
14.15-16:30 h DJ YAMAMEMARU
16:30-18:30 h DJ LIDIUSKA
19:00-20:30 h Concert 'Núria Duran'
Amb aires de proximitat, Núria Duran ens transporta a les seves vivències més profundes en forma d’indie-pop. Aconseguint un equilibri entre la senzillesa i la complexitat harmònica, la Núria posa paraules al llenguatge del subconscient.
Acompanyada dalt de l'escenari pel Marc Esteve, aconsegueix compartir amb el públic un moment màgic i ple d'emocions.
21:00-22:00 h DJ JORDIO PINCHADISCOS
ACTIVITATS A LA ZONA INFANTIL
Divendres de 17h a 20:30h i Dissabte de 11 a 20 h: U-Smart Toys.
Els U-Smart Toys són joguines impulsat per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb Lagula Arquitectes que fomenten els valors cívics com la col·laboració, la inclusió, la creativitat o la sostenibilitat en els nens i nenes, i alhora conviden a descobrir i tenir cura de la pròpia ciutat. Durant el Petit Mercat de Mercats els ciutadans més petits podran gaudir de l’experiència de jugar amb els U-Smart Toys. Els més petits podran interactuar amb les diferents joguines amb la dinamització de dos educadors.
A més els infants es podran divertir en una zona especial on podran jugar, dibuixar o gaudir de la lectura amb llibres infantils gastronòmics, entre d’altres propostes
PHOTOCALL
Els Encants de Sant Antoni també estaran presents a la fira. Hi portaran diferents activitats de dinamització, com un photocall perquè les persones assistents puguin immortalitzar el moment.
Dissabte, a més, comptarem amb la participació de la presentadora, cupletista, activista social i showoman televisiva Briggita Lamoure, que farà diverses actuacions, durant el matí i la tarda, tant a l’espai del photocall per engrescar el públic a fer-se fotografies i compartir-les a les xarxes socials, com arreu del recinte de la fira Petit Mercat de Mercats per destacar els Encants de Sant Antoni com a lloc de compres, de qualitat i bon preu.
ALTRES ACTIVITATS
El Dominical de Llibre tindrà una exposició sobre la història del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, amb textos i imatges que repassen els darrers 85 anys de vida del mercat. També comptarà amb un estand on es vendran llibres, principalment, de temàtica gastronòmica.
El Petit Mercat de Mercats acollirà, també, un estand informatiu de promoció del consum responsable i l’alimentació sostenible, on es compartiran de forma lúdica les eines i recursos disponibles a la ciutat per apropar al públic un tipus de consum amb impacte positiu a les persones, el medi ambient i l'economia. El divendres i el dissabte de 16 a 18 hores, s’oferiran degustacions de la beguda kombutxa de Gòtic Ferments, un projecte exemplar de consum responsable, de proximitat i sostenible.