Creix amb el peix: una iniciativa per apropar a la canalla al peix i al marisc

El Centre Interactiu del Peix (CIP) és un punt de referència del peix a Catalunya que convida els infants a descobrir la realitat de les diferents espècies que conviuen al mar.

..
07/05/2024 - 09:53 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El Centre Interactiu del Peix (CIP) és un punt de referència del peix a Catalunya que convida els infants a descobrir la realitat de les diferents espècies que conviuen al mar, amb l’objectiu que puguin conèixer més sobre el peix i el marisc que trobaran als mercats i peixateries. 

Amb el programa educatiu ‘Creix amb el peix’, els nens i nenes s’apropen al món del peix i del marisc i descobreixen  els beneficis del seu consum dins d’una dieta equilibrada. Està impulsada pel Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona i província, amb la col·laboració de Mercabarna.

‘Creix amb el peix’ està dirigit als nens i nens de Cicle Mitjà i Superior de Primària, i inclou tot un seguit d’activitats relacionades amb el món del peix: el funcionament de les llotges de peix, les arts de la pesca, el Mercat Central del Peix de Mercabarna i els mercats municipals…

La primera part de la visita té lloc al Centre Interactiu del Peix de Mercabarna. La segona, al Mercat Central del Peix. Tot i que la seva activitat es desenvolupa de nit, els nens i les nenes podran descobrir el dinamisme del mercat a través d’un audiovisual i faran una visita  al Mercat Central del Peix, en “repòs”, durant el dia. Finalment, amb ‘M’agrada el peix!’ l’alumnat podrà gaudir d’un dinar tradicional i saludable a base de peix en un dels establiments del Mercat del Peix. Aquesta activitat fomenta uns hàbits alimentaris saludables, incorporant peix a la dieta d’acord amb les recomanacions de la dieta mediterrània. 

Més de 85.000 alumnes ja han visitat les instal·lacions del Centre Interactiu del Peix de Mercabarna, on han après els diferents tipus de peix que hi ha, la mesura mínima que han de tenir per ser pescats, el recorregut que fa el peix i el marisc des de la captura fins al plat… 

   

Durant el mes de maig, el CIP ha finalitzat importants actuacions de remodelació i actualització en l’àmbit dels Mercats Municipals i dels Mercats Centrals amb l’objectiu de continuar sent un espai de referència del sector del peix i del marisc a Catalunya.

En l’àmbit dels Mercats Municipals, s’han posat en valor la compra i el consum sostenibles i conscients, i també s’han actualitzat les diferents informacions sobre els mercats municipals de Barcelona. Pel que fa als Mercats Centrals, s’ha implantat un mural imantat sobre els diferents ecosistemes marins i els impactes mediambientals que pateixen per tal de poder fer activitats pedagògiques al respecte. A més a més, les dues peixeres s’han convertit en dos “miralls” perquè els visitants visualitzin les diferències entre un ecosistema marí pristí (verge) i un ecosistema marí contaminat.

Més informació