El Mercat de l'Abaceria Central acull la 3ª Exposició i Concurs d'Escultura

..
26/05/2023 - 14:25 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El Mercat de l’Abaceria Central s’omplirà d’art i creativitat del 28 de juny a l’1 de juliol de 2023 amb la tercera edició de l’Exposició i Concurs d’Escultura. Aquest esdeveniment, organitzat amb motiu de la Festa Major del Camp d’en Grassot, reunirà a artistes de tota la regió per mostrar les seves obres i competir per atractius premis.

Els artistes interessats a participar hauran de tenir 18 anys o més i no haver guanyat edicions anteriors. Cada participant podrà presentar una única obra, però amb la llibertat d’utilitzar les tècniques i materials que prefereixi. D’aquesta manera els artistes podran expressar-se plenament en la seva creació. 

Durant els dies de l’exposició i concurs, que tindrà lloc a la sala polivalent del Mercat de l’Abaceria Central, el públic podrà gaudir de les obres d’art en horaris concrets. Els horaris de visita seran de 9 a 14 h i de 17 a 20 hores del 28 al 30 de juny, i de 9 a 14 hores l’1 de juliol. 

El jurat encarregat de valorar les obres i decidir els guanyadors estarà format per experts en l’àmbit de l’art i l’escultura. Es tindran en compte la qualitat i la creativitat de les peces presentades, i el jurat podrà declarar desert algun premi o proposar accèssits si ho considera adient. Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer el diumenge 2 de juliol, a les 19.30 hores, en una cerimònia que tindrà lloc al Passeig de Sant Joan amb el carrer Sant Antoni Maria Claret.

El primer premi obtindrà 800 euros. El segon i tercer premi rebran 200 i 100 euros respectivament en productes del mercat. D’altra banda, s’atorgarà un premi especial als millos classificats que siguin alumnes i exalumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que tindran l’oportunitat d’exposar a la Sala d’Exposicions de la facultat. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu i, gràcies a la col·laboració de Maset Vins i Caves, cada premiat tindrà l’oportunitat de gaudir d’una ampolla de cava.

Per participar en aquest concurs, cal completar el formulari d’inscripció i efectuar un pagament de 5 euros en concepte de drets de participació i compromís d’assistència. Les inscripcions estaran obertes fins al dimecres 21 de juny.

Més informació