El Mercat de Lesseps posa en marxa la prova pilot de la nevera solidària

..
12/09/2023 - 10:07 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El pròxim dissabte 16 de setembre, el Mercat de Lesseps presentarà el projecte de la nevera solidària en el marc de la Festa Major del barri de la Salut, una celebració que el mercat festejarà amb diferents activitats populars i gastronòmiques.

La nevera solidària és una iniciativa que neix amb l’objectiu de pal·liar el malbaratament alimentari. Aquest projecte omplirà la nevera del Mercat de Lesseps d’aliments dels comerços del barri que s’han de llençar perquè no es poden vendre pel seu aspecte, però que estan en bon estat. Durant la prova pilot, es començarà a emplenar la nevera amb fruites, verdures i productes envasats. La nevera, situada a la 2a planta, està impulsada per Salutem, el CAP Larrard i el veïnat de la Salut, en col·laboració amb els comerciants del mercat, de l’IMMB, el districte de Gràcia i la xarxa de Neveres Solidàries.

De 10 a 11 h tindrà lloc una espigolada per les parades del mercat i, a les 11 h, s’endollarà i presentarà oficialment aquesta nevera.

Dins de la programació de la Festa Major del barri, a les 11.30 h, se celebrarà un taller d’hort vertical i, a les 12 h, la presentació de Escaqueja’t al mercat”, una nova activitat d’escacs que tindrà lloc els primers dimarts a la tarda de cada mes al mercat. 

A la pista de petanca (C/ Maignon), a les 14 h podrem gaudir d’una paellada popular elaborada amb els millors productes del mercat. El preu del tiquet serà de 8 €, i inclourà una beguda del bar de la pista de petanca. La paellada estarà acompanyada pel DJ VINTAGE JUKEBOX, que ens farà gaudir de la música i ens donarà l’opció d’escollir els temes que volem que sonin! No us ho podeu perdre!