El mercat de Sants posa en valor la gastronomia del barri amb el cicle ‘Cuinant de Mercat’

El cicle 'Cuinant de Mercat’ posa en valor la cuina de proximitat i els bars i restaurants del barri que compren al mercat.

..
20/05/2025 - 10:07 h - Comerç i mercats

El pròxim divendres 23 de maig, de 17.30 a 19.30 h, l’Aula Gastronòmica del mercat de Sants donarà el tret de sortida al cicle ‘Cuinant de Mercat’ amb el primer dels cinc showcookings previstos al llarg de l’any. Aquesta iniciativa posa en valor la cuina de proximitat, els bars i restaurants del barri que compren al mercat municipal que creuen en el producte de proximitat, i en els paradistes com els òptims prescriptors pel que fa a producte, estacionalitat i qualitat.

Aquest primer tastet anirà a càrrec del Bar Bodega Bartolí, un establiment familiar emblemàtic de cuina catalana de mercat, que oferirà una degustació d’orella saltejada amb llegums i trompetes de la mort, elaborada amb producte fresc i de temporada.

Durant els pròxims mesos, també visitaran l’Aula Gastronòmica del mercat de Sants els xefs de diferents restaurants del barri. A tall d’exemple, el 27 de juny serà el torn del xef Oriol Aguilar, al capdavant del restaurant Azul, i el 26 de setembre de la xef Cristina Pitarque i Sebastián Alonso, responsable de sala i vins del restaurant Sur o no sur. 

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom, amb aforament limitat.

El cicle ‘Cuinant de Mercat’ forma part de la programació d’activitats de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció que reconeix la riquesa i la diversitat de la nostra cultura gastronòmica. Durant tot l’any, la ciutat i els Mercats de Barcelona emmarcaran dins d’aquesta programació propostes com el cicle Tasta’M, o les fires Mercat de Mercats i Petit Mercat de Mercats, i diverses iniciatives com degustacions, showcookings, fires i cicles gastronòmics, com ‘Mercats de Forquilla’, sobre la cuina catalana, vista des de la tradició i la innovació.