El Mercat dels Encants acull la Nit de la Construcció i el lliurament dels Premis Catalunya Construcció 2023

..
03/07/2023 - 11:24 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El passat dijous 29 de juny, es va celebrar la ‘Nit de la Construcció i Premis de Catalunya Construcció’ al Mercat dels Encants de Barcelona, un dels mercats més emblemàtic i antic de la ciutat.

La Nit de la Construcció és una trobada anual dels professionals de l’arquitectura tècnica i de tots els professionals del sector de l’edificació. Enguany, amb una edició estival, ha sigut una vetllada on també hi ha tingut lloc la XX edició del lliurament dels Premis Catalunya Construcció, els quals reconeixen l’esforç dels professionals i empresaris del sector en la millora de la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació o la seguretat.

L’acte, presentat per l’actriu i cantant catalana Elena Gadel, va donar el tret de sortida a les 19:30 h amb una copa de cava de benvinguda, i posteriorment es va iniciar el lliurament de premis, seguit d’un sopar a peu dret. La celebració va finalitzar a les 00.00 h amb un lliurament d’obsequis als assistents. 

De 136 candidatures presentades en les diferents categories professionals, han sigut 6 obres de referència les guanyadores de la 20a edició dels Premis Catalunya Construcció.

A la categoria de Direcció d’Execució i Gestió de l’Obra, el premi ha estat atorgat a Antoni Floriach i Alejandro Segura per la construcció de les Caves del Castell de Perelada.

A la categoria de Direcció Integrada de Projecte, el premi ha estat atorgat a Ramon Cisa, Sergi Barquet, Elisabet Garcia i Helena Roca per l’edifici d’oficines Wittywood a Barcelona.

A la categoria de Rehabilitació, el premi se subdivideix en tres àmbits: la rehabilitació patrimonial, la rehabilitació funcional i la rehabilitació energètica.

  • En l’àmbit de Rehabilitació Patrimonial, s’ha adjudicat el guardó l’equip format per Albert Dalmau i Marina Salvador, per l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas a Cornellà de Llobregat.
  • A l’àmbit de la Rehabilitació Funcional el premi ha estat concedit a Mariona Benedito, Martí Sanz, Alba Subirada, David Parisi i Jairo Hernández pels 34 habitatges dotacionals a Sant Feliu de Llobregat.
  • Pel que fa a la Rehabilitació Energètica, el jurat ha decidit premiar Micheel Wassouf i Angelica Rutzmoser per Projecte ShowPass a Barcelona.

A la categoria d’Innovació a la Construcció, el jurat ha concedit 2 premis exaequo. 

  • El primer ha recaigut a Félix Ruiz Gorrindo, Antonio Aguado i Carles Serrat per la Proposta d’Escala per valorar el grau de gravetat de danys als edificis.
  • El segon premi exaequo, en aquest mateix àmbit, ha estat per a Josep Bunyesc pels Dissenys per a cabanes de pastors al Pirineu.

A la categoria de Coordinació de Seguretat i Salut, el premi ha estat a la candidatura presentada per Eduardo Jarque, per la construcció del Pediatric Càncer Center Barcelona de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

A més, el jurat va atorgar un any més el premi especial a la trajectòria professional, que en aquesta edició l’ha rebut Jordi Viola i Garriga (83 anys), aparellador i també arquitecte.

Finalment, també es va atorgar el premi al treball final de grau que es va atorgar a Adriana Alejandra Calderón pel projecte Estudi de l’habitatge vernacla peruana contextualitzada.

*Crèdits de les imatges: Chopo.