El Premi Comerç de Barcelona celebra la 24a edició

..
17/11/2023 - 15:21 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Ahir dijous, es va celebrar la gala de la 24a edició del Premi Comerç de Barcelona, que reconeix en diferents categories els millors establiments comercials de la ciutat de l’any 2023. La convocatòria d’aquest 2023 ha constat de sis modalitats amb una categoria especial. En el mateix acte, també s’han lliurat els Premis Mercats de Barcelona, que enguany celebren la 12a edició.

Aquests guardons reconeixen els professionals més innovadors, els més destacats en el comerç de proximitat, les persones i entitats que han contribuït destacadament a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat, el comerç sostenible i els establiments de mercats.

Pel que fa als Premis Mercats de Barcelona, Jordi Maymó, els guardonats han sigut un establiment del Mercat de la Concepció i el Mercat del Carmel.

El premi a millor iniciativa individual l’ha guanyat Carns Cinta, del Mercat de la Concepció. El jurat ha valorat el fet que “l’originalitat de les seves creacions atrauen visitants al mercat de la Concepció”, però també “la seva passió per l’ofici, que els fa ser referents en el sector i formar altres persones com a carnissers o carnisseres”.

El premi a millor iniciativa col·lectiva l’ha guanyat el Mercat del Carmel, on el jurat ha destacat el fet de “tenir valors d’educació ambiental, estar basat en talent jove de Barcelona, comptar amb una visió d’anticipació i ser realitzat en un mercat amb un fort ecosistema social i solidari d’entitats i un nivell ampli de compromís entre el veïnat”.

El premi al comerç innovador ha estat per Mariposa Negra Cocktail Bar. La gelateria Mamá Heladera ha guanyat el premi al comerç de proximitat. Remei Márquez López de l’Associació de Comerciants La Marina, ha guanyat el premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat. Al Restaurant 7 Portes se li ha atorgat el premi al comerç emblemàtic. L’establiment Toni Pons ha guanyat el premi al comerç sostenible, i el premi especial ha estat per l’establiment Panes Creativos.

L’acte ha tingut lloc a les Drassanes Reials i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls; la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, i de comerciants i representants de les associacions, eixos comercials i mercats municipals de la ciutat.

L’alcalde de Barcelona ha destacat que “el comerç, la restauració i els mercats de Barcelona sou determinants per a la cohesió i integració social i per configurar districtes i barris amb identitat pròpia, sou molt més que punts de venda, sou espais on es conviu i es construeix la Barcelona que volem”.