El Vermut del Llucià Ferrer de Ràdio Flaixbac i la Tapa de Mercat de Cinzano tornen als mercats de Barcelona

Durant tot l’any, els mercats de Barcelona seran l'escenari d'aquests dos esdeveniments on els visitants podran gaudir del millor vermut i de tapes elaborades amb productes de proximitat.

..
24/03/2025 - 14:01 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Aquest 2025 els mercats de Barcelona es tornen a convertir en l’epicentre del bon vermut i la gastronomia amb dues propostes que oferiran experiències úniques al llarg de l’any: el Vermut de Llucià Ferrer de Ràdio Flaixbac i la Tapa de Mercat de Cinzano.

Amb una programació que recorrerà diversos mercats de la ciutat, aquests dos esdeveniments tornaran a oferir els sabors més autèntics i el millor ambient, convertint-se en una cita imprescindible per als amants de la cultura gastronòmica.

El Vermut del Llucià Ferrer de Ràdio Flaixbac

El periodista i locutor Llucià Ferrer tornarà als mercats de Barcelona amb el seu popular vermut en directe, un programa que combina entrevistes, música i humor a l’hora de l’aperitiu. Durant aquest any, el show visitarà diversos espais de la ciutat en dissabtes de 12 a 14 h, per fer de l’hora del vermut una experiència on gaudir de la bona conversa. 

El passat dissabte 22 de març, el mercat de Santa Caterina va acollir el programa amb la visita de la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, qui va explicar als oients a la iniciativa ‘Comerç Verd’. Aquest projecte està destinat a fomentar l’oferta d’aliments de proximitat, ecològics i de venda directa de les persones productores entre els paradistes dels mercats municipals de Barcelona. “Al mercat li diem plaça, perquè és un lloc de trobada amb el veïnat, on podem parlar i fer barri”, va apuntar Gil. 

Els pròxims programes se celebraran el dissabte 31 de maig al mercat de Sant Antoni i el dissabte 28 de juny al mercat de Sant Andreu. Totes aquelles persones qui vulguin anar de públic, poden enviar un correu a vermut@radioflaixbac.cat.

La Tapa de Mercat de Cinzano

Paral·lelament, la Tapa de Mercat de Cinzano recorrerà diversos mercats amb l’objectiu de posar en valor els ingredients locals i de KM0. Aquesta iniciativa convida els paradistes a crear una tapa exclusiva que representi l’essència de la ciutat, maridada amb el Cinzano Bitter Soda, l’icònic aperitiu de baixa graduació. La proposta busca promoure la cultura gastronòmica i les tradicions locals, destacant el producte de proximitat dels mercats.

  • Dissabte 26 d’abril: Mercat del Clot
  • Dissabte 10 de maig: Mercat de Sarrià
  • Dissabte 14 de juny: Mercat de la Llibertat
  • Dissabte 5 de juliol: Mercat de la Sagrada Família
  • Dissabte 13 de setembre: Mercat de Sant Antoni
  • Dissabte 27 de setembre: Mercat de Galvany

Amb aquestes iniciatives, els mercats de Barcelona reforcen el seu paper com a espais de dinamització social i cultural, que ofereixen experiències que van més enllà de la compra. Una ocasió única per descobrir els sabors més autèntics i gaudir d’un vermut diferent!