Mercats de Barcelona patrocinarà el debut de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina

La primera edició de la prova femenina per etapes de la Volta Ciclista a Catalunya se celebrarà del 7 al 9 de juny i a la seva estrena, comptarà amb un premi al millor equip patrocinat per la Federació de Mercats Municipals de Barcelona.

..
16/05/2024 - 18:40 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

La primera edició de la prova femenina per etapes de la Volta Ciclista a Catalunya se celebrarà del 7 al 9 de juny i a la seva estrena, comptarà amb un premi al millor equip patrocinat per la Federació de Mercats Municipals de Barcelona.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de 20 equips, incloent-hi 7 equips de l’elit mundial UCI World Teams, més d’una desena de l’UCI Women’s Continental Teams, així com d’equips nacionals com el Massi-Baix Ter o la selecció catalana. La competició transcorrerà en tres etapes a través de la regió de Catalunya, combinant desafiaments esportius amb la promoció d’un estil de vida saludable i sostenible. La primera amb sortida i arribada a Manresa, la segona entre la Seu d’Urgell i La Molina, i la darrera entre Molins de Rei i Barcelona. 

La presentació d’aquest acord de col·laboració va tenir lloc a la fira Petit Mercat de Mercats, que enguany es va celebrar al Mercat de Sant Antoni. 

Rubén Peris, director general de la Volta Ciclista a Catalunya, va celebrar aquest acord de col·laboració: “Es tracta d’una gran novetat, d’una aposta de futur i d’un repte engrescador i històric, de fer un pas endavant per posar l’esport femení allà on es mereix”. Peris s’ha alegrat de comptar amb la FEMM com a nous companys de viatge, ja que col·laboren amb els Mercats des de fa molts anys i ambdós es vinculen a un estil de vida saludable, estan arrelats a la ciutat i comparteixen els mateixos valors. 

El president de la FEMM, Eduard Escofet, es va mostrar “orgullós” de poder patrocinar la primera lliga femenina: “volem impulsar l’esport femení al nostre país vinculant els valors de l’esport amb l’alimentació saludable que promouen els mercats”. A més a més, va convidar la ciutadania a seguir aquesta competició i a animar les participants.

Paula Blasi, campiona de Catalunya de ciclisme en ruta, una de les participants amb l’equip Massi – Baix Ter, va afirmar que participar-hi li fa “una gran il·lusió”, una gran oportunitat per a créixer com a conjunt i com a equip en una competició amb un nivell “brutal”. 

Finalment, Raquel Gil, regidora de Comerç i Mercats i de Feminismes, es va alegrar de participar en aquesta presentació, “tot un luxe”, ja que reuneix els valors de l’esforç, el treball en equip, la disciplina i la perseverança. A més a més, va remarcar que “els mercats generen barri i ciutat i, com les nostres ciclistes, ens fan sentir orgullosos i orgulloses”. 

La Volta Ciclista a Catalunya femenina promet ser un punt d’inflexió per a l’esport femení a la regió, oferint una plataforma per a l’excel·lència atlètica i el reconeixement internacional.

Més informació