Oberta la convocatòria de la cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració 2024

..
23/07/2024 - 10:57 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

La Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria per la cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer els establiments de restauració que han destacat durant l’any 2023 per la seva contribució a la cultura gastronòmica de la ciutat, i pel seu vincle amb valors com la sostenibilitat, la innovació, la integració i l’adaptabilitat als nous temps. 

La ciutat de Barcelona, reconeguda per la seva rica oferta gastronòmica, creativa, innovadora, sostenible i diversa, ha anat consolidant amb el pas dels anys els establiments de restauració dels seus districtes i barris, que s’han convertit en pilars clau en la configuració de la ciutat, i en un actor imprescindible per difondre el potencial gastronòmic barceloní. 

Així doncs, els Premis Barcelona Restauració tenen la finalitat de reconèixer i promoure les iniciatives dels restaurants locals, impulsar el consum de productes de proximitat, saludables i de quilòmetre zero, i millorar la qualitat de vida a través de la restauració. A més, es busca destacar les bones pràctiques sostenibles i subratllar la importància dels restaurants com a motors culturals i socials en la vida de la ciutat.

Una novetat destacada d’aquesta edició és la creació de la categoria Premi a la Restauració dels Mercats de Barcelona. Aquest premi vol distingir la qualitat de l’oferta gastronòmica que combina tradició i innovació en els bars i restaurants associats als 43 mercats municipals de la ciutat, així com fomentar la importància de productes frescos i de proximitat. 

Les modalitats de premis són:

  • Premi a la qualitat gastronòmica: reconeix l’ampli recorregut gastronòmic de l’establiment, avalat pels clients del barri i les seves institucions.
  • Premi a la sostenibilitat: premia les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular dels establiments.
  • Premi a la integració en el barri: valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l’entorn.
  • Menció honorífica: un diploma de reconeixement a restaurants i/o a persones vinculades a la restauració per la seva contribució excepcional.
  • Premi al servei de sala: valora l’organització del servei i la coordinació entre la cuina i la sala.
  • Premi a la restauració als mercats de Barcelona: busca distingir la qualitat de l’oferta que combina tradició i innovació des dels bars i restaurants vinculats als mercats municipals.

Poden participar totes les persones físiques o jurídiques titulars d’establiments de restauració ubicats a Barcelona que hagin operat durant l’any 2023 i que continuïn en actiu durant tot el procediment de concessió. El termini de presentació de propostes s’acaba el 10 de setembre, i els interessats hauran d’omplir el formulari de participació.

Per obtenir més informació, podeu consultar el document de la convocatòria al web.