Torna la Cursa de Mercabarna: una jornada esportiva i solidària

El diumenge 13 d'octubre tindrà lloc la sisena edició de la Cursa de Mercabarna, “La ciutat que t’alimenta".

..
26/06/2024 - 17:36 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El diumenge 13 d’octubre tindrà lloc la sisena edició de la Cursa de Mercabarna, “La ciutat que t’alimenta’, una jornada familiar que tindrà l’esport, l’alimentació saludable i la solidaritat com a eixos centrals. 

La cursa ofereix dos recorreguts -de 5 i 10 quilòmetres– que travessaran l’interior del gran mercat de Barcelona: Mercat Central de Fruites i Hortalisses, el Mercat Central del Peix i el Foodback, i el Centre d’Aprofitament Alimentari. A més a més, els treballadors i treballadores d’empreses de Mercabarna podran participar en equips de 4 corredors. ​​

La inscripció inclou una bossa del corredor plena de productes frescos i un tiquet per al dinar solidari a favor del Casal dels Infants. Els fons recaptats es destinaran als programes socioeducatius per a infants i adolescents de 3 a 16 anys, que proporcionaran suport educatiu, social i emocional fora de l’horari escolar. Els participants podran col·laborar amb aquesta causa fent una aportació directa d’un euro amb la inscripció a la cursa, realitzant una donació addicional en el moment de registrar-se, o comprant tiquets per a l’àpat solidari per cinc euros. 

La prova és inclusiva i gratuïta per a persones amb diversitat funcional – cadira de rodes, visual, auditiva, intel·lectual i física. A més, entre les 9.30 i les 13 h s’oferirà un programa complet per a tota la família amb activitats esportives, tallers infantils sobre alimentació saludable, manualitats… 

Les inscripcions ja estan disponibles, i inclouen una samarreta, un tiquet per a l’àpat solidari i una bossa del corredor amb aliments frescos. Fins al 31 d’agost, s’aplicaran preus reduïts.

Enguany, la Fira del Corredor s’amplia a dos dies: el dissabte 12 d’octubre – al centre comercial Gran Via 2 de 10 a 20 h-  i el diumenge 13 d’octubre – al pavelló B del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna de 7 a 10:45 h -. 

Mercabarna és molt més que un mercat: és una ciutat alimentària que funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, per a garantir l’aprovisionament d’aliments frescos a la ciutadania. En el seu recinte es concentren 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats, que operen des dels mercats majoristes (Fruites i Hortalisses, Peix i Marisc; i Flors i Plantes) i la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC).