Mercats Barcelona

Barcelona és una ciutat de mercats i aquests equipaments han deixat emprenta en el caràcter de la ciutat i els seus habitants. Des de la seva aparició, en edificis construïts expressament per aixoplugar-los i oferir millor experiència de compra, els mercats s’han convertit en un referent de la vida als barris barcelonins. Podem dir que són la seva ànima, en una de les poques ciutats del món que pot presumir d’una xarxa de mercats distribuïts de tal manera que tots els barris en tenen un aprop.

Els mercats barcelonins no només proporcionen una experiència de convivència als ciutadans sinó que també esdevenen motors dels barris en liderar-ne el comerç. Són una peça clau en el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació a cada barri.

A més de sinònim de valors associats a la sostenibilitat social, mediambiental i cultural, els mercats treballen a favor de la qualitat de vida dels ciutadans, tot impulsant una dieta sana i equilibrada, però també introduint nous serveis d’acord amb les necessitats comercials del segle XXI.

Miren, per tant al futur, sense deixar de girar els ulls al passat en tant que els edificis que els allotgen són reflex de la història de la ciutat i els seus ciutadans. Unes construccions que estan vivint un important procés de modernització i remodelació per ser més competitius i oferir els seveis que demana la ciutadania.

Però, sobretot, els mercats són les persones i la relació que s’estableix entre les que hi treballen i les que s’hi proveeixen. Els comerciants de mercat hi aporten professionalitat i qualitat i els clients confiança i fidelitat. Els barcelonins parlen amb orgull del ‘seu’ mercat, de la ‘seva’ peixatera, del ‘seu’ fruiter, i els venedors dels mercats s’esforcen dia a dia per oferir-los el millor producte i servei.

Comprar al mercat reflecteix un estil de vida totalment compromès i connectat amb el model mediterrani: aliments saludables, producció local i ambient amigable. Per la seva promoció del producte fresc, de qualitat i variat i saludable, els mercats són la millor opció de salut per a uns ciutadans cada cop més atents a la seva alimentació i els bons hàbits nutricionals.