Servei a domicili

Arran de la declaració de l'estat d'alarma per evitar la propagació de la covid-19, els mercats han adaptat i reforçat els seus serveis de venda a domicili per tal de facilitar la compra des de casa a la ciutadania. Per consultar els mercats que ofereixen aquest servei:

 

Molts mercats municipals de la ciutat han fet un esforç per introduir aquest servei com un factor de competitivitat i ampliació de les facilitats per fer la compra. Fins a un total de 17 mercats a Barcelona ja el tenen. Consisteix en el repartiment de les compres realitzades pels clients del mercat al seu domicili.

Hi ha dues modalitats de servei a domicili: centralitzat pel mercat o individual. A la primera, és el mateix equipament el que s'encarrega de portar a domicili les diferents comandes que s'han fet a les diverses parades a través del seu punt d'informació i recollida. A l'individual, són els comerciants que de forma independent ofereixen aquest servei als seus clients.

Tenen servei centralitzat els següents mercats: Carmel, Clot, Concepció, L'Estrella, Horta, Llibertat, La Mercè, el Ninot, Sagrada Família, Sant Antoni, Santa Caterina, Sants, Sarrià, Vall d'Hebron i Les Corts.

A part d'oferir comoditat en la compra als seus clients, els mercats participen amb aquest servei en una tasca social amb empreses d'inserció de persones amb disminucions psíquiques. Les associacions que treballen conjuntament amb els mercats per fer el servei porta a porta són: Grup TEB i Taller-Escola Barcelona al mercat de la Concepció; Fundació Tres Turons als mercats d'Horta i Vall d'Hebrón; Tallers Bellvitge al del Clot, Sants, Llibertat i Sarrià i L'Associació Les Corts per a la Inserció Laboral (Alcil) al de les Corts. 

Els mercats que ofereixen la segona modalitat no centralitzada són: Lesseps, Sant Gervasi i Felip II.