Agermanament del Mercat de Santa Caterina amb el mercat anglès de Leicester

Els històrics mercats de Santa Caterina, a Barcelona, i Leicester a Anglaterra, van decidir agermanar-se. Es tracta de dos dels mercats més antics i també més significatius d'Europa. El Mercat de Santa Caterina va ser el primer de la ciutat comtal en ser cobert i el de Leicester és el més antic d'Anglaterra, i també el més gran.

La iniciativa va sorgir entre els comerciants de Santa Caterina i el seu president, Àngel Juny, va ser un dels impulsors, juntament amb el director del mercat, Joan Bonastre.

L'acte d'agermanament va tenir lloc el dimarts 6 de maig a les 9.00h al Mercat de Santa Caterina, en un acte on van participar el President de Mercats de Barcelona, Jordi W. Carnes, Paul Westley, Regidor de l'Ajuntament de Leicester, i Nick Rhodes, Director del Mercat de Leicester.

Durant el seu parlament, Carnes va destacar la importància, a Europa, d'aquests esdeveniments, ja que en una societat complexa com és l'actual, "els nostres mercats són un mirall de la diversitat social a Europa".

Col·laboració i intercanvi d'experiències

Els representants anglesos van remarcar la significació d'aquest agermanament per tal de col·laborar i poder intercanviar experiències, per així seguir millorant en la gestió dels mercats a Europa.

Paul Westley va incidir en "la ressonància que cal tenir en el Parlament Europeu per obtenir noves i més justes polítiques comercials en referència als mercats que proporcionen comerç de proximitat". Finalment, van destacar la bona acollida i l'hospitalitat rebuda a Barcelona.

L'acte va seguir amb la signatura del protocol d'agermanament, el lliurament d'obsequis entre les dues comitives i una encaixada de mans per simbolitzar l'acord. Posteriorment, els representants de tots dos mercats, juntament amb una delegació formada pels mercats de la xarxa europea de mercats d'excel·lència EMPORION van ser rebuts a l'edifici històric de l'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume.