Barcelona i Budapest cooperaran per millorar els mercats municipals

L'ajuntament de Barcelona i el de Budapest treballaran conjuntament per continuar millorant la xarxa de mercats municipals d'alimentació com a servei públic. Totes dues institucions uniran forces en l'àmbit europeu a través d'EMPORION, l'Associació europea dels millors mercats d'alimentació, i directament amb la Comissió Europea i el Parlament Europeu.

Els Tinents d'alcalde de Promoció Econòmica de totes dues ciutats, Jordi W. Carnes (Barcelona) i Miklos Hagyo (Budapest), reunits al Mercat Central de Budapest (Központi Vásárcsarnok) el 12 de setembre de 2008, van acordar impulsar accions conjuntes que permetin transferir les millors pràctiques en logística, remodelació i comercialització dels mercats.

Les ciutats de Barcelona i Budapest, de dimensions i nombre d'habitants semblants, disposen de les millors xarxes de mercats municipals d'Europa. Budapest compta amb 16 mercats coberts, destacant-se el Mercat Central de Budapest, que amb una superfície comercial de 10.000m2, és el mercat cobert més gran d'Europa oriental, construït a finals del segle XIX i d'estil Sezession (similar al Modernisme català), modernitzat integralment durant els anys 90 del segle XX.

Per altra banda, Barcelona, capital dels mercats d'alimentació d'Europa, compta amb una extensa xarxa de 46 mercats municipals, dels quals la meitat han estat o estan en procés de remodelació i modernització.

La visita, finalment, va servir també per acordar una visita institucional de la comitiva hongaresa a Barcelona, amb dates encara per concretar.