Conveni entre Mercats de Barcelona i l'Ajuntament de Gavà per assessorar la remodelació del Mercat Municipal del Centre

El conveni signat el dimecres 16 de juny de 2009 estableix que l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona serà l'encarregat d'assessorar comercialment l'Ajuntament de Gavà en les noves exigències actuals, d'assessorar-lo jurídicament per establir les fórmules a aplicar aquestes noves realitats comercials a la remodelació del mercat i garantir així la viabilitat del projecte. L'acord també preveu l'assessorament i assistència a assemblees i juntes de venedors.

A petició de l'Ajuntament de Gavà, l'IMMB ha elaborat un estudi per establir un conjunt de propostes de millora física, comercial i de serveis que han inspirat el projecte de reforma de l'equipament.

Aquest estudi ha inclòs un treball de camp pels carrers de la ciutat, en què s'ha estudiat la zona d'influència, s'han identificat el nombre i tipus de botigues d'alimentació i les seves característiques, per avaluar la repercussió que podria tenir el Mercat del Centre i determinar-ne el futur comercial.

El conveni subscrit per l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, i el Tinent d'Alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona i president de Mercats de Barcelona, Jordi William Carnes, té per objectiu actualitzar i revitalitzar el Mercat Municipal del Centre. Aquest equipament, ubicat a la plaça Major, es troba en ple procés de reforma integral i és un projecte finançat pel Fons Estatal d'Inversió Local.

Referents a Europa i al món

Durant l'acte de signatura, Jordi William Carnes ha declarat que "la col·laboració de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona es produeix com un fet lògic en el marc del veïnatge amb Gavà. L'experiència adquirida en la remodelació i modernització ja finalitzada de 18 mercats i de 10 més que estan en marxa a Barcelona, dels 40 que hi ha en funcionament, ha evidenciat la validesa del model Barcelona de mercats. Som referents a Europa i al món i estem satisfets de compartir el nostre coneixement i experiència amb els municipis propers".

L'alcalde Joaquim Balsera ha destacat que "aquest conveni ens permetrà acompanyar la remodelació arquitectònica del mercat amb l'adequació comercial a les noves exigències actuals. Tot plegat amb l'objectiu de recuperar aquest mercat cabdal pel que representa, com a testimoni de la nostra història, i convertir-lo en un veritable, modern i funcional espai de relació".

La col·laboració entre Mercats de Barcelona i l'Ajuntament de Gavà també ha quedat palesa en la relació amb els comerciants del mercat, la redacció del conveni signat entre l'Associació de Paradistes del Mercat del Centre i l'Ajuntament per a l'execució del projecte de remodelació, l'establiment de l'horari comercial i la nova ordenança reguladora del mercat.