El Borough Market, present a la Boqueria en una mostra de productes de qualitat

Comerciants del Borough Market de Londres van participar els dies 22, 23 i 24 de maig del 2008 en una Mostra de Productes de Qualitat a La Boqueria i es van mostrar molt satisfets per la bona acollida que van tenir. Posterioment van ser 30 comerciants de La Boqueria qui van visitar el Borough Market. L'intercanvi va consolidar les activitats d'agermanament, iniciades l'any 2005.

Un dels comerciants més satisfets, Ian Hartland, de l'establiment Mrs. King's Pies, segueix la tradició familiar iniciada l'any 1853 a la regió anglesa de Melton Mowbray consistent a cuinar pastissos artesanals de carn de porc, cérvol i conill, entre d'altres varietats. La llarga herència adquirida ha donat renom als seus productes, que compten amb ingredients autòctons de primera qualitat. Ian va destacar "la bona acollida que hem tingut entre els comerciants de La Boqueria, i l'oportunitat que aquesta iniciativa suposa per aprendre la excel·lent gestió que duu a terme La Boqueria amb els comerciants".

En un altra establiment, el de Sillfield Farm, Peter Gott va explicar els seus 34 anys d'experiència en els mercats, especialitzat en aliments càrnics. Va destacar la importància de "la qualitat dels productes, que només es pot aconseguir amb una producció reduïda", en el seu cas, la carn de porc Cumberland de la regió nord-occidental d'Anglaterra. Peter, coincidint amb l'opinió d'altres comerciants presents a la mostra, va criticar "la massificació i les normes que imposen les grans cadenes de supermercats, que estan obligant a tancar molts petits comerços i abaixant la qualitat dels productes".

Els actes de la Mostra es van obrir amb un acte oficial en el qual hi van participar el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de l'IMMB, Jordi W Carnes, David Smith, Cònsol General del Regne Unit a Barcelona, Manel Ripoll, President dels comerciants de la Boqueria, i la Presidenta dels Trustees del Borough Market, Camilla McGibbon.

MasterClass de la cuinera Thomasina Myers

La classe que va impartir la cuinera Thomasina Myers a L'Aula de Gastronomia de La Boqueria el divendres 23 de maig de 2008 va comptar amb un elevat nombre d'assistents.

La cuinera va preparar tres tipus de plats diferents mentre explicava els ingredients i passos que calia fer, amb un castellà molt entenedor ja que havia viscut durant anys a Mèxic. Al llarg de les dues hores que durava la preparació i degustació de les seves receptes va destacar la importància que tenen Espanya i Catalunya com a referents gastronòmics mundials, i va dir que des de que va tastar l'oli d'oliva arbequina sempre l'utilitza perquè és incomparable. Thomasina Myers va ser la guanyadora de la primera edició del programa BBC MasterChef. És Chef Executiva del Restaurant WAHACA a Covent Garden (Londres).