El Queen Victoria Market de Melbourne visita els mercats de Barcelona

Durant tres dies una delegació de Melbourne fa una ruta per alguns dels mercats més emblemàtics de la nostra ciutat per interessar-se pel model Barcelona i incloure alguna de les nostres iniciatives per renovar el seu mercat.

La delegació formada per Jennifer Hibbs, directora del Queen Victoria Market de Melbourne, Elaine Canty, presidenta de la junta del mercat i Peter Clarke, regidor de l'Ajuntament de Melbourne, acompanyats de Genís Arnàs i de Pere Xavier Sirvent, director del Servei de Mercats i cap de projectes de l'IMMB, visiten del 30 de setembre al 2 d'octubre els mercats de la Boqueria, Santa Caterina i el provisional de Sant Antoni.

Barcelona i Londres han estat les dues ciutats escollides pels representants del Queen Victoria Market per rebre assessorament amb la intenció de millorar la gestió del seu mercat i veure en viu la forma de treballar i remodelar els nostres equipaments.

El model Barcelona

És un model que passa per un important procés de modernització i remodelació dels mercats i l'impuls d'una sèrie de canvis que busquen uns equipaments municipals més competitius, amb instal·lacions modernes i els serveis que demana la ciutadania.

Aquest model s'està exportant amb èxit, tant a nivell nacional com internacional. Així, l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha vist créixer de forma significativa les demandes d'assessorament de mercats tant de Catalunya com de la resta de l'Estat i també a nivell internacional.

Un mercat amb història

El Queen Victoria Market de Melbourne és l'únic mercat del segle XIX de la ciutat que es manté actiu actualment. Data de 1878 i és el més gran d'Austràlia i un dels més grans del món. L'edifici es manté pràcticament intacte des de la seva construcció i al seu interior alberga una important oferta comercial tant alimentària de producte fresc com no alimentària.

Queen Victoria Market