Els mercats davant dels nous reptes del segle XXI

Des de començaments de la dècada de 1990, l'Ajuntament ha impulsat una política de modernització comercial d'aquests centres per tal d'adequar-los als nous reptes de futur.

En aquest context, els mercats de la Sagrada Família, Clot, Concepció, Lesseps, Santa Caterina, Boqueria, Poblenou, Barceloneta i la Llibertat han viscut un procés de renovació integral de les seves estructures tant físiques com comercials.

Un procés que continua endavant durant aquest principi de segle XXI i afecta mercats de la talla de Sant Antoni o de la idiosincràsia dels Encants-Fira de Bellcaire, a més dels del Ninot i Sants.

Millores a la majoria dels mercats

Al mateix temps, també s'han fet gran nombre intervencions a la gran majoria de mercats. Aquestes intervencions han millorat substancialment les estructures físiques i l'oferta comercial d'aquests centres, amb la incorporació de nous serveis als ciutadans (repartiment a domicili, compra online, aparcament per a clients, wi-fi o noves denominacions com ara els autoserveis).

Finalment, també s'han obert mercats de nova construcció, com Fort Pienc i la Marina, en barris amb dèficit d'aquests equipaments.

Marina historia dels mercats