Encants Vells - Fira de Bellcaire

El projecte de remodelació i modernització dels Encants Vells-Fira de Bellcaire ha estat adjudicat en concurs públic al despatx d'arquitectura B720.

Iniciativa de l'IMMB d'acord amb els comerciants, que van aprovar-ne la reforma en assemblea, els nous Encants-Fira de Bellcaire no continuaran instal·lats al mateix emplaçament actual però sí molt a prop. Per això, el desenvolupament de les obres no ha privat els paradistes dels Encants de continuar amb la seva activitat comercial ni ha calgut construir un mercat provisional per acollir-los.

La proposta dels arquitectes vol conservar la sensació de compra a l'aire lliure característica de la Fira de Bellcaire, per això tot i que el disseny contempla que l'activitat comercial estigui aixoplugada sota una gran coberta, no hi haurà cap edificació que actuï com a tancament.

Característiques principals:

  • Les parades i la subhasta s'ubiquen a nivell de carrer i no queden sense cap altra edificiació,a excepció de la coberta.
  • La resta d'oferta comercial que ja té el mercat (les parades que no estiguin a nivell carrer), les possibles botigues noves i els serveis que s'hi puguin afegir, s'ubicaran sobre el nivell carrer, però seguint un itinerari ascendent i descendent, com si fos un carrer.
  • Hi haurà un aparcament subterrani amb capacitat d'unes 300 places, zona de càrrega i descàrrega, zona de magatzems i brossa i un aparcament per a vehicles comercials.

El projecte també contempla un seguit d'espais per a altres serveis de l'equipament, com ara un punt d'informació i consigna, les oficines, un espai polivalent d'uns 400 m2 i una ludoteca infantil.

Com arribar en transport públic

En bus amb les línies H12, V21, 7, 92 i 192. Si aneu amb Metro haureu de baixar a les parades de Glòries (L1) o Encants i Monumental (L2). En Tram amb les línies T4, T5 i T6 a Glòries Mercat. Si sou dels que aneu en bici, a l'entrada principal del mercat a Glòries i a la Meridiana hi trobareu aparcaments, igual que si aneu en Bicing que la podreu aparcar a Glòries-Meridiana.