Finalitza el projecte URBACT Markets

Representants dels nou membres de l'URBACT Markets es van trobar al mercat de Santa Caterina per a la reunió que va tancar els dos anys de treball conjunt per potenciar els mercats com a estímul del desenvolupament urbà.

Una trentena de representants dels nou integrants del project URBACT Markets ( Barcelona, Dublin, Pècs, Suceava, Torino, Tolosa, Wroclaw, Westminter i la regió grega de l' Àtica) es van trobar al mercat de Santa Caterina el passat dia 25 de març en una reunió que posava punt final a dos anys de treball conjunt i aprenentatge mutu sobre com aprofitar els mercats per estimular la regeneració urbana, les economies locals i la vida sostenible.

Els participants van tenir l'ocasió de compartir les experiències sorgides de la feina conjunta mentre treballaven per la implementació de Plans d'Acció Local i reflexionar sobre la tasca duta a terme en el marc del projecte URBACT Markets, auspiciat per la Unió Europea.

Resultats del projecte

Entre els resultats d'aquest treball s'ha d'esmentar el manual dissenyat per les autoritats locals i els agents de mercat per condensar els coneixements desenvolupats durant el projecte, a més de l'organització d'una festa internacional dels mercats, el desenvolupament de Plans d'Acció Local per part de cada participant i la voluntat de fer dels mercats una clau destacada del desenvolupament urbà.

Els participants en van marxar coneixent millor els aspectes urbans, socials, econòmics i de sostenibilitat que cal treballar en ciutats on els mercats estan gestionats de certa manera i amb una bona visió de conjunt sobre com es poden aprofitar els mercats en aquest sentit.

Un altre punt clau dels treballs van ser els Plans d'Acció Local, documents estratègics pensats com a projectes que són resultat del procés participatiu de tots els participants i que han de servir com a punt de partida per a l'organització futura.

Continuar la feina un cop acabat l'URBACT

El projecte URBACT Markets s'ha enllestit, però els participants volen continuar la feina tot mantenint la xarxa de contactes per seguir intercanviant informació i potser treballar en nous projectes relatius al paper dels mercats en la creació de millors ciutats, per millorar la qualitat de vida i fer més saludable la vida dels seus residents.