La xarxa Emporion s'amplia a nou països i prioritza els intercanvis entre comerciants

La Xarxa Emporion continuarà ampliant-se a nous països i promourà un increment de les relacions i intercanvis comercials entre els seus membres.

Aquests són els objectius de futur que EMPORION va aprovar durant la reunió del dimarts 6 de maig de 2008 a l'Ajuntament de Barcelona. En la reunió hi van participar Simone Crofton del Borough Market de Londres, Federico Boario en representació del Mercat Porta Palazzo de Torí i Àkos Dénes dels Mercats de Budapest, a més de Mercats de Barcelona com a amfitrió de la trobada.

Durant la reunió es va donar la benvinguda a Emporion als Mercats de Plovdiv, representants per Lilyana Yankulova. El President de l'IMMB i Regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi W. Carnes, va rebre a la Sala Consolat del Mar de l' edifici històric de Ajuntament de Barcelona els representants dels mercats europeus. Es va acordar d'oferir l'entrada a la xarxa Emporion de nous mercats, concretament els de Lisboa (Portugal), Tessalònica (Grècia), Hèlsinki (Finlàndia) i Estocolm (Suècia).

També es va acceptar la invitació que van fer extensiva els representants dels Mercats de Budapest per participar de l'11 al 14 de setembre de 2008 en una fira europea de productes artesanals i de qualitat que es comercialitzen als millors mercats i que tindrà lloc a la capital d'Hongria. Comerciants de La Boqueria, del Mercat de Porta Palazzo, del Borough Market i dels Mercats de Plovdiv estaran presents a Budapest oferint productes de primera qualitat. Una iniciativa semblant va donar molts bons resultats entre el Mercat de la Boqueria i el Borough Market.

Finalment, també cal destacar que de la reunió va sorgir la necessitat d'aplicar a nous programes europeus per accedir a ajudes econòmiques conjuntes.