L'alcalde de Medellín va visitar el Mercat de Santa Caterina

L'Alcalde de la ciutat de Medellín, Alonso Salazar Jaramillo, va visitar el Mercat de Santa Caterina el divendres 2 d'octubre de 2009, en el marc d'una visita oficial a la ciutat de Barcelona. Totes dues ciutats col·laboren en un projecte internacional d'intercanvi d'experiències en la gestió de mercats municipals.

Alonso Salazar Jaramillo, Alcalde de Medellín, acompanyat del gerent de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Jordi Torrades, va visitar les instal·lacions del cèntric Mercat de Santa Caterina, atent a les explicacions sobre l'oferta de serveis que pot aportar un mercat municipal a la ciutadania, així com les infraestructures que té l'edifici, un dels més emblemàtics a la ciutat després de la seva remodelació integral l'any 2005.

Captivat pel Centre d'Interpretació Arqueològica

Un dels aspectes que va captivar més l'Alcalde de Medellín va ser el Centre d'Interpretació Arqueològica, que acull la museïtzació de les restes arqueològiques trobades en el subsòl durant la reforma del mercat. El Mercat de Santa Caterina, entre d'altres característiques, destaca per la transformació i millora que va suposar en el barri, millorant així el seu teixit i cohesió social, uns dels aspectes que centren les línies de desenvolupament del Model Barcelona de mercats municipals.

En la visita també van estar presents el Director del Servei de Mercats de l'IMMB, Genís Arnàs, la Directora del Mercat de Santa Caterina, Marta Mitjanes, el President del Gremi de Fruites i Verdures, Àngel Juny, així com el Responsable de Projectes de la Direcció de Cooperació Internacional, Solidaritat i Pau de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Cortés.

Intercanvi d'experiències

La col·laboracio de bones pràctiques entre els mercats municipals de totes dues ciutats es va iniciar el passat més de juliol, quan una delegació de l'IMMB formada pel Genís Arnàs i el director del Mercat de la Llibertat, Xavier Trull, va efectuar una visita de treball convidats per la ciutat de Medellín en resposta a la demanda d'aquesta ciutat, interessada a rebre assessorament per millorar la gestió dels seus mercats.

L'Ajuntament de Barcelona manté una estreta col·laboració amb la ciutat de Medellín, i ja ha assessorat a La Alcaldia en diversos aspectes com ara la transformació urbanística de la zona de Moravia, la creació de parcs urbans, o el model d'acompanyament de Barcelona Activa que allà es troba reflectit a Los Cedezos (Centros de Desarrollo Zonal), entre d'altres.

Durant la visita oficial de dos dies, Alonso Salazar es va entrevistar amb l'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i va poder visitar la Casa Amèrica, el districte 22@ i Barcelona Activa.