L'IMMB soci fundador del grup de mercats minoristes de la Unió Mundial de Mercats

La Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM), associació que representa els mercats centrals d'alimentació, i que té la seva seu als Països Baixos, ha creat un grup de treball dedicat als mercats minoristes amb l'objectiu de facilitar l'encontre entre aquests organismes i defensar els seus interessos a nivell internacional.

La reunió fundacional d'aquest grup va tenir lloc a Hamburg del 12 al 14 de juny de 2008, amb la participació d'una trentena dels mercats minoristes més importants d'Europa.

Els participants van aprovar una Declaració adreçada a les institucions de la Unió Europea en la que es posa de relleu la importància que tenen els mercats d'alimentació en la salut i la qualitat de vida dels ciutadans, i el seu paper com a motors en la vertebració social dels barris i la promoció econòmica de les ciutats.

La trobada va permetre també conèixer de primera mà el Mercat Central de Fruites i Verdures d'Hamburg, el més important en la seva especialitat d'Europa i dos mercats setmanals als quals es va oferir la possibilitat d'entrar a formar part de la xarxa EMPORION en un futur.

En representació de l'Institut de Mercats Municipals de Barcelona hi va assistir Jordi Tolrà, Cap de Comunicació i coordinador de projecte de la xarxa de mercats EMPORION.