Mercat de la Barceloneta

Un dels mercats centenaris de la ciutat, va néixer com a mercat a l'aire lliure, amb ubicació a la plaça de Sant Miquel.

De caràcter especialment mariner i pescador des dels seus orígens, inicialment era un mercat a l'aire lliure a la plaça de Sant Miquel.

Obra d'Antoni Rovira i Trias, entrà en funcionament el 1887, fet que el col·loca dins del grup de mercats centenaris de la ciutat.

Els bombardejos de la Guerra Civil espanyola el van afectar de manera destacada, obligant a fer-ne la reconstrucció de la coberta el 1939.

Arquitectura

L'edifici actual és el resultat de l'actuació de remodelació realitzada entre 2005 i 2007 per part de l'IMMB, seguint un projecte de Josep Miàs, mà dreta del desaparegut Enric Miralles -autor, junt amb Benedetta Tagliabue, del mercat de Santa Caterina. El projecte ha preservat la característica estructura original de ferro del mercat original.

La remodelació també es va aprofitar per instal·lar plaques solars a la coberta, que generen el 40 per cent de la cobertura energètica del mercat.

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 4.670 m2

Superfície comercial: 2.450 m2

Remodelacions: finalitzada el 2007