Mercat de la Llibertat

Un dels mercats centenaris de la ciutat, deu la seva decoració modernista a Francesc Berenguer, amic i admirador de Gaudí.

Està situat en uns terrenys del terratinent Marc Olives, que el 1831 va disposar que s'hi edifiquessin cases i una àmplia plaça, on de seguida es van instal·lar els pagesos per vendre les seves mercaderies.

L'edifici actual és va inaugurar el 1888, segons projecte de l'arquitecte municipal de la Vila de Gràcia, Miquel Pasqual i Tintorer. La seva característica decoració modernista és obra de l'arquitecte Francesc Berenguer i Mestres, amic i admirador de Gaudí.

Arquitectura

Inaugurat el 1888 i d'estil modernista, a la part central de la façana, unes peces de ferro molt treballades formen un preciós escut modernista de formes impossibles i l'acabament de la teulada, feta amb peces de ceràmica vidriada negra i rogenca, està rematat amb unes sanefes de ferro.

La coberta és feta de ferro amb un tancament perimetral d'obra vista. Tant en la part superior com inferior de l'estructura de ferro hi ha un seguit de plafons amb obertures horitzontals estretes que permeten el pas de l'aire, tot facilitant la ventilació del mercat.

Any de construcció: 1888

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 4.400 m2

Superfície comercial: 1.300 m2

Remodelacions: finalitzada el 2009