Mercat de l'Abaceria Central

Un dels mercats centenaris de la ciutat, va néixer com a mercat a l'aire lliure a la plaça de la Revolució de l'antiga Vila de Gràcia.

La instal·lació d'unes parades a la plaça de la Revolució, a l'antiga Vila de Gràcia, és l'origen d'aquest mercat que després es va traslladar al lloc que ocupa actualment. Era l'any 1892 i es va construir gràcies a la decisió d'un industrial anomenat Puig Martí, encara que posteriorment va passar a mans municipals. Inaugurat amb el nom de Santa Isabel, durant un temps va coexistir amb el mercat a l'aire lliure.

Arquitectura

Com els altres mercats centenaris de la ciutat, té una estructura arquitectònica metàl·lica amb tancament d'obra vista i està format per tres cossos, una nau de grans proporcions amb un cos central i dos laterals, que destaca també per les seves teulades ovalades.

Reconstruït el 1965, va recuperar durant un temps el nom de Mercat de la Revolució fins que es va anomenar Abaceria Central, que manté actualment.

Any de construcció: 1892

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície Total: 4.043 m2

Superficie comercial: 1.572 m2 (segons el web de l'IMMB)

Remodelacions: Pendent de remodelació, a la dècada de 1980 i 1990 s'hi van fer reformes puntuals.

Com arribar en transport públic

Bus línies 39, 47, H8, V19, N4, N6, 114. Metro a Joanic (L4) i a Verdaguer (L4 i L5). El Bicing i les vostres bicicletes a Indústria amb Ps. de Sant Joan.

Enllaços relacionats: