Mercat de Les Corts

Ubicat al número 215 de la Travessera de Les Corts, va ser construït el 1961 allà on hi havia una zona de camps i compta amb l'estructura típica dels mercats que van ser edificats entorn dels anys 60 amb una teulada característica formada per diversos arcs.

Quinze anys després de la primera remodelació del mercat, l'any 1993, era necessari adaptar el mix comercial a les noves demandes i als nous usos comercials.

Arquitectura

El projecte de G56 va apostar per una imatge més moderna i atractiva del mercat, pròpia dels nous establiments comercials. La façana del carrer de les Corts es va transformar radicalment, mitjançant la creació de grans obertures de vidre i un nou accés principal, creant una nova vinculació amb l'entorn urbà.

L'edifici disposa d'una nova envolvent exterior de policarbonat de diversos colors que filtra la llum natural i n'encercla el volum principal; es tracta d'una pell continua de panells translúcids que deixen entreveure l'estructura original del mercat.

D'altra banda, la façana de Travessera de les Corts rep un nou tractament amb una pell de vidre tèrmic de color fosc i una composició amb vinil dissenyada específicament. Així mateix, una entrada a peu pla i una rampa interior anul·len les barreres arquitectòniques preexistents i faciliten l'accés al mercat.

En relació a l'àrea comercial del mercat, es racionalitza el "mix comercial" i s'engrandeix l'autoservei al mateix temps que s'integra la nova fleca en el projecte general. Aquest nou espai disposa d'una zona de degustació amb vistes a l'exterior, convertint-se en un establiment més atractiu que l'anterior. A més a més, s'ha construït un nou vestíbul d'accés a peu pla d'ús exclusiu per a la fleca i l'autoservei.

G56 també renova tots els acabats interiors seguint la línia corporativa dels nous mercats. També s'adeqüen les parades noves a les directrius habituals, pel que fa a composició de rètols, equipament i materials, unificant el paisatge interior.

L'actuació també ha contemplat la realització de noves instal·lacions generals del mercat: instal·lació elèctrica i enllumenat, climatització i ventilació, instal·lació contra incendis, instal·lació de sanejament i especials (megafonia, seguretat) i nou sistema de distribució de l'aigua sanitària.

Any de construcció: 1961

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 2.816 m2

Superficie comercial: 1.354 metres quadrats

Remodelacions: estructurals a la dècada dels 90, integral al 2007.

Com arribar en transport públic

Bus línies V5, H8 i 59 a Trav. De Les Corts. En Metro baixeu a la parada L3 de les Corts. Si aneu en Bicing trobareu estació a Joan Güell 174 i Les Corts 20. Si aneu amb la vostra bicicleta, aparqueu-la a la Pl. Comas.