Mercat de Montserrat

Inaugurat l'any 1960, el Mercat de Nostra Senyora de Montserrat va ser construït amb la finalitat d'omplir els buits de proveïment que es creaven als nous barris crescuts durant aquesta època a la perifèria de la ciutat, com és el cas de Roquetes del districte de Nou Barris en el qual es troba ubicat.

Arquitectura

La construcció del mercat va ser projectada pels arquitectes Anglada, Gelabert i Ribes, i executada per la constructora, Construciones Benito Solans SA "COBEGOSA", empresa que es va especialitzar en la construcció de mercats entre els anys 50 i finals dels anys 70 del passat segle.

La seva estructura correspon al model dels mercats de l'època de planta rectangular i amb establiments i passadissos amplis. I té una superfície comercial distribuïda en tres nivells.

A l'inferior es troba la zona del pati que originalment estava descoberta en la seva part central i que està annexada per unes escales i una rampa a la nau principal del mercat. La planta baixa té accés directe per Via Favència. La sala de venda està constituïda per establiments de producte fresc i de productes no alimentaris i la primera planta, amb accés pel carrer Camí Vell de la Pedrera, disposa d'una sala de venda amb d'establiments de producte fresc. A l'exterior s'hi troben els establiments de venda no alimentària i de una zona d'aparcament i de càrrega i descàrrega.

Any de construcció: 1960

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 3.374 m2

Superfície comercial: 1.345 m2

Remodelacions: reformes estructurals i de manteniment a la dècada dels 90.

Exterior Mercat de Montserrat
Enllaços relacionats: