Mercat de Provençals

Les obres van ser iniciativa de l'IMMB d'acord amb els comerciants i es van iniciar el juny de 2012. Fiinalitzades 13 mesos més tard, les obres, segons el projecte de Mur-Garganté Arquitectes Associats, van anar a càrrec de l'empresa Construccions PAI. Igual que a mercats com Sarrià, Poblenou i la Guineueta, es van dur a terme sense la construcció d'una carpa provisional.

Especificitats tècniques:

-Ampliació del mercat amb la construcció d'un edifici per acollir un autoservei.

-Reforma de la planta de vendes i els espais comuns.

-Reforma de les façanes.

-Ampliació de l'aparcament, amb espai per a cent places, i renovació de la planta subterrània, que acull l'àrea de serveis, cambres frigorífiques i magatzems del mercat.

-Trasllat i remodelació de la zona logística: moll de càrrega i descàrrega i àrea de brossa. Això ha permès habilitar un nou accés principal i una nova plaça pública.

-Renovació de la instal·lació de climatització i escalfament d'aigua amb un sistema d'estalvi energètic.

Resultats

L'equipament compta amb nous serveis i infrastructura: s'han renovat el serveis, la zona logística i la climatització i escalfament d'aigua. També s'ha ampliat l'aparcament i s'ha convertit en un mercat accessible.

Els elements prefabricats que s'han incorporat a la façana funcionen com a aïllament tèrmic i, a través de la creació d'un nou porxo-vestíbul d'entrada s'ha generat un accés comú per al mercat i el supermercat, de l'empresa Carrefour, tot i que aquest últim té una entrada independent en els horaris en què el mercat està tancat.

Com arribar en transport públic

La Línia V29 amb parades Cantàbria/Menorca i Cantàbria/Pl. Ram de l’Aigua. I els busos H10/33 amb parada Guipúscoa/Selva de Mar. Amb metro hi arribareu baixant a l’estació de Sant Martí de l’L2.