Mercat de Sants

Nascut a mitjan segle XIX com un mercat a l'aire lliure, és un edifici modernista dissenyat per l'arquitecte Falqués i Urpí.

Va néixer com un mercat a l'aire lliure al carrer de Sant Crist a mitjan segle XIX. Objecte de dos trasllats posteriors, primer a uns terrenys cedits per la família Salat -allà on hi ha l'actual plaça d'Osca- i després als terrenys d'un antic hort, conegut com "hort nou".

Pel nom d'aquests terrenys es va anomenar popularment "Mercat Nou", denominació que es va fer extensiva a l'estació de metro. Aquí es van iniciar, el 1892, les obres de construcció del mercat cobert, dissenyat per l'arquitecte Falqués i Urpí. Es va inaugurar el 1913.

El mercat és ara objecte d'una remodelació que respectarà els seus elements històrics.

Arquitectura

Edifici d'obra vista, compost de tres cossos i d'estil modernista. La façana està composta per tres parts, corresponents a cadascun d'aquests tres cossos. Cada part té una estructura piramidal coronada per una sèrie de pilars decoratius. La part central de la façana és més alta que les laterals. Té tres finestres en forma d'arc a sobre de les quals hi ha un mosaic que representa l'antic escut de la ciutat.

Aquesta façana té una sèrie de finestres estretes amb peces de ceràmica verda a l'interior i unes sanefes de ceràmica, que comparteix amb les façanes laterals.

Any de construcció: 1913

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 4.863 m2

Superfície comercial: 2.583 m2

Remodelacions: finalitzada el 2014

Com arribar en transport públic

Bus linia 52 i D20. Amb la línia L1 i L5 de Metro a Plaça de Sants. Bicing al carrer Sant Antoni.