Mercat de Sarrià

Aixecat sobre el que havia estat l'hort de la rectoria de Sant Vicenç de Sarrià, és un projecte dels arquitectes M. Coquillat i A. Calvet.

Ell 1900 va sortir el primer projecte de construcció d'un mercat cobert a Sarrià que no va reeixir. Es va haver d'esperar fins al 1909, amb l'obertura del passeig de la Reina Elisenda fins a Pedralbes perquè se n'iniciés la construcció.

L'obertura d'aquesta via va separar la parròquia Sant Vicenç de Sarrià del hort de la rectoria, lloc on es va construir l'actual mercat després que el 1910 els arquitectes M. Coquillat i A. Calvet presentessin el projecte definitiu de mercat. Es va inaugurar el 23 de desembre 1911.

Arquitectura

Presenta dues façanes: la primera, més alta, d'obra vista i de forma piramidal, amb la part inferior arrebossada de pedra. A la part central hi ha vint-i-dos vitralls rectangulars que constitueixen una entrada important de llum natural. A la part superior sobresurten set grans pilars decoratius.

La segona façana, també d'obra vista com tota la nau, té un seguit de plafons de ferro amb obertures estretes que permeten el pas de l'aire i faciliten la ventilació del mercat. A la part superior sobresurten deu pilars decoratius.

Any de construcció: 1911

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 2.297 m2

Superfície comercial: 872 m2

Remodelacions: Finalitzada el 2007.