Mercat del Bon Pastor

La construcció del primer mercat del barri a començaments de la dècada dels seixanta va dotar Bon Pastor d'un lloc de centralitat comercial i social.

L'antic Mercat del Bon Pastor va ser construït al polígon del Bon Pastor, situat al nou centre comercial i social del barri. L'obra dels arquitectes Enric Piqué i l'Antoni Canyelles es va inaugurar el setembre de 1961. En quan a la procèdencia dels primers venedos del mercat, cal destacar que molts eren del propi barri. Alguns venien de l'eix comercial de les Carolinas, conegut per la famosa taverna cafè, eix que formaven el carrer d'Empúries (actual carrer Claramunt), Blanes, Llívia i Puigcerdà; un exemple primerenc d'eix comercial que va constituir-se de 1929 a 1934.

Els altres eren botiguers que feien servir les finestres de les cases barates per vendre o els venedors ambulants de peix, fruita i verdures que, sovint, procedien de la Barcelona veïna al barri o d'establiments i parades que hi havia a la Cooperativa (edifici a l'altre costat del carrer Sant Adrià).

Arquitectura

Any de d'inauguració: 1961

Tipus d'edifici: antic, aïllat

Superfície total antic edifici: 2.538 m2

Superficie comercial antic edifici: 878 m2

Remodelacions: Pendent de remodelació, actualment en carpa provisional. Reformes puntuals de manteniment a les dècades de 1980 i 1990.