Mercat del Clot

Inaugurat el 1889, és obra de Pere Falqués i Urpí, el mateix arquitecte que va projectar el Mercat del Poblenou, per això els dos edificis s'assemblen tant.

Al centre del Clot, barriada de l'antic municipi de Sant Martí de Provençals, va néixer, a mitjans del segle XIX un mecat a l'aire lliure on els pagesos de molts municipis del voltant com Sant Andreu, Sant Adrià i Montcada venien a vendre els seus productes.

A finals de segle, i pel gran augment de compradors provocat pel creixement demogràfic, es va decidir contruir un mercat cobert en uns terrenys propietat de la família Buxó. El projecte el va firmar l'arquitecte municipal de Sant Martí de Provençals, i el mercat es va inaugurar el 1889.

Durant molts anys va ser un important centre de proveïment: fins a la dècada del 1960, molta gent hi anava en tren per fer les compres, però la construcció de l'avinguda Meridiana i l'autopista del Maresme el van desplaçar del centre com a centre d'activitats comercials.

Va ser remodelat a finals del segle passat.

Arquitectura

Obra de l'arquitecte, Pere Falqués i Urpí, és un edifici amb gran senzillesa de formes. La nau és tota d'un sol cos, amb tancament perimetral d'obra vista i un estructura metàl·lica a base d'encavallades sosté la coberta. La façana principal façana presenta tres grans vitralls entre dos pilars i les parets laterals.

Any de construcció: 1889

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície Total: 2.575 m2

Superficie comercial: 937 m2 (segons web IMMB)

Remodelacions: finalitzada el 1995