Mercat del Guinardó

La remodelació del mercat està inclosa dins del projecte d'una illa d'equipaments amb un centre d'assistència primària, un casal de joves, una residència per a gent gran, una escola bressol, un aparcament i nous espais públics.

Obra dels arquitectes Lluís Cantallops, Albert Valero, Marta Bayona i Marta Vicente, el nou mercat del Guinardó forma part de la Unitat d'Actuació 3 (UA3) que abraça l'illa delimitada pels carrers Teodor Llorente, Oblit, Garrotxa i el passatge de Llívia. Tota l'actuació ha anat a càrrec de REGESA.

Especificitats tècniques:

-Conservació de la torre de l'antic edifici del mercat, a la cruïlla del Passatge de Llívia i el carrer Oblit. Acollirà les dependències administratives del mercat i una sala de reunions.

-Obertura de quatre accessos, potenciant l'accès principal amb una nova plaça oberta.

-Adequació de l'oferta comercial en una planta de venda de 2.000 metres quadrats.

- Instal·lació de plaques fotovoltaiques i sistema de refrigeració d'aire fred i calent.

-Cambres frigorífiques a cada parada i possibilitat d'afegir-hi un obrador.

-Ubicació de l'àrea de tractament de brossa a la planta subterrània, amb contenidors per a la separació de residus i piscina de gel per facilitar-ne l'eliminació.

Resultats:

L'equipament compta amb instal·lacions noves dotades d'energia sostenible i millor accessibilitat, nous serveis i zona logística preparada per al tractament de residus, a més d'un autoservei del grup Carrefour perquè els veïns puguin fer la compra en un sol acte.