Mercat del Ninot

Originat per un mercat a l'aire lliure que ja funcionava el 1893, deu el seu nom a la passió per un mascaró de proa de la filla d'un taverner.

Tot i que l'edifici actual es va inaugurar el 1933, al lloc que avui ocupa el mercat ja n'hi havia un a l'aire lliure en funcionament des del 1894, que depenia de l'aleshores municipi independent de Les Corts.

Primer se'l coneixia com 'El Porvenir' perquè es trobava en una zona molt pròspera, però per culpa de la filla d'un taverner veí, va canviar de nom.

Aquesta noia va sortir a passejar un dia per la platja i es va trobar un mascaró de proa d'un antic vaixell amb la figura d'un ninot que li va agradar molt. Tant, que el va instal·lar a l'entrada de la taverna del seu pare, d'aquí que es conegués per 'la taverna del ninot'. Per extensió, el mercat, que estava molt a prop, va passar a dir-se del Ninot.

En l'actualitat, aquest mascaró de proa es conserva en el Museu Marítim, però a l'entrada principal del mercat hi ha una reproducció del ninot.

Arquitectura

La nau està formada per un cos central i tres cossos a cada costat. Les dues façanes del cos central, que donen al carrer de Mallorca i al passatge interior, són d'obra vista i presenten un enorme vitrall en forma d'arc. Aquests dos vitralls són les entrades de llum natural més importants.

La resta de la façana està feta amb plafons de ferro amb obertures estretes que permeten el pas de l'aire. Aquests plafons de ferro es recolzen sobre un tancament perimetral d'obra vista. Als costats de l'entrada principal del carrer de Mallorca hi ha dos patis, als quals es pot accedir pels xamfrans.

Any de construcció: 1933

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 6.037 m2

Superfície comercial: 2.436 m2

Remodelacions: finalitzada el 2015

Com arribar en transport públic

Amb el bus línies 59, V11, 109 i H10. Amb el Metro heu de baixar a la parada Hospital Clínic de la L5. Si veniu amb Bicing, la podreu aparcar a Casanova amb Mallorca