Mercat d'Hostafrancs

Idèntic al mercat de la Concepció, el d'Hostafrancs va abastir els treballadors de les antigues fàbriques que tenia als voltants.

En els terrenys que avui ocupa el mercat hi havia hagut una bòvila. Es va inaugurar el 1888, el mateix any que el Mercat de la Concepció, amb el qual són bessons, i l'any de la primera Exposició Universal que va acollir Barcelona.

Antigament, en aquest mercat hi solien venir a comprar els treballadors de les nombroses fàbriques que hi havia als voltants. El tancament de la major part d'aquests fàbriques es va veure reflectit en l'activitat d'un mercat que, fins a la dècada del 1960, tenia les parades de fusta.

Arquitectura

Obra d'Antoni Rovira i Trias, té una estrucura de ferro amb tancament perimetral d'obra vista. La nau la formen tres cossos, un de central més gran i dos de laterals més petits i de menor alçada.

A la part superior de la façana hi ha uns plafons de ferro amb petites obertures que permeten el pas de l'aire. A la part mitja de la façana, el cos central hi té una estructura de ferro en forma d'arquets amb vidre a l'interior.

Any de construcció: de 1880 a 1888

Tipus d'edifici: aïllat

Superfície total: 3.495 m2

Superfície comercial: 976 m2

Remodelacions: Ha estat objecte de reformes puntuals a les dècades de 1980 i 1990.

Interior del mercat d'Hostafrancs abans de la remodelació
Enllaços relacionats: